Ζούμε στην εποχή του παραλόγου

Του Μέλιου Ανδρικόπουλου

”Ο Θεός έβαλε την υπογραφή Του για την Λευτεριά της Ελλάδας και Δεν την παίρνει πίσω΄΄. Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

”Ο Θεός έβαλε την υπογραφή Του για την καταστροφή της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω”. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΑσπιρίνες. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών,μοιράζουν ασπιρίνες στο λαό,”δια πάσα νόσον και πάσα μαλακίαν”. (Aπό το Kατά Mατθαίον.) Τις μοιράζουν αφειδώς, αδιακρίτως. Υποσχέσεις επί υποσχέσεων,σχέδια επί σχεδίων ,όνειρα επί ονείρων…

Στο τέλος -πάντα- μένουν τα όνειρα. Εξάλλου,δεν κοστίζουν πολύ ,αν και οι κυβερνήσεις ,τα κοστολογούν και αυτά ακριβά και τα σερβίρουν ως πολυμελετημένα και και κοστοβόρα σχέδια,μόνο που μένουν πάντα ένα κενό περιτύλιγμα…Ζούμε στην εποχή του παραλόγου. Βιώνουμε την κατάργηση της πραγματικότητας. Κατά συνέπεια,τα μόνιμα ,διαχρονικά ”θύματα” αυτού του εκτεταμένου παραλογισμού που αγγίζει πλέον όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας,να είναι οι συνεπείς πολίτες,οι σώφρωνες ,οι μετρημένοι,οι οικογενειάρχες,οι συνεπείς φορολογούμενοι,οι άνθρωποι που δεν επιζητούν τη μάταια προβολή στα ”μέσα εξόντωσης ψυχών”,οι άνθρωποι που στήριζαν ανέκαθεν την κοινωνία και την ομαλή λειτουργικότητά της.

Κάτι άσχημο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την πολιτική και τους πολιτικούς. Υπάρχει μία ευρύτατη περιφρόνηση από τον κόσμο των ”μεγάλων” κομμάτων προς τους πολύπαθους ΄Ελληνες. Περιφρονούν την πατρίδα τους, μισούν βαθιά τους Έλληνες και οτιδήποτε τους θυμίζει Ελλάδα. Γι’ αυτό και προσπαθούν ”με όλες τους τις δυνάμεις” να κάνουν την Ελλάδα μιά άλλη χώρα.!! Το τραγικό είναι ότι πλησιάζουν επικίνδυνα στην επίτευξη του στόχου τους!!Οι μεγάλες κομματικές δυνάμεις του τόπου,στηρίζουν ασύστολα τις αφροασιατικές ορδές,παρέχοντάς τους τα πάντα!! Στηρίζουν αναφανδόν όλους αυτούς που παράνομα-και όχι παράτυπα- εισήλθαν για ”αφαίμαξη” στη χώρα μας!!

Αντίθετα, οι υπερήφανοι αλλά κουρασμένοι Έλληνες,δέχονται τα ψίχουλα που περιφρονητικά τους πετάνε οι κυβερνώντες και μάλιστα με ύφος ναπολεόντειο, οι οποίοι επιζητούν, οι ”ιθαγενείς” να εκφράσουν και την ευγνωμοσύνη τους!!Έτσι,οι απόμαχοι θα πάρουν αρχές του ’23,ένα μεγάλο τίποτα, οι μικροομολογιούχοι ξεχάστηκαν και πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων χωρίς κανένας πλέον να αναφέρεται, στη μεγάλη ,επιλεκτική κλοπή που διαπράχθηκε σε βάρος τους. Οι ”δολοφόνοι ”τους,κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι και καμώνονται και τους επιτυχημένους με τα ”λιβανιστήρια” να τους εξυμνούν καθημερινά.

Τα ενοίκια στις διάφορες πόλεις της χώρας, έγιναν απλησίαστα για τη μέση ελληνική οικογένεια. Ποτέ άλλοτε οι Έλληνες,δεν αισθάνθηκαν ξένοι μέσα στη χώρα τους. Η ανεύρεση αξιοπρεπούς εργασίας, έχει καταντήσει άπιαστο όνειρο για τους πολλούς. Το καλάθι της νοικοκυράς, δεν γεμίζει πλέον ποτέ.Οι διακοπές-αποδείχθηκε φέτος περίτρανα- ‘οτι είναι απλησίαστο όνειρό για τη μεγάλη πλειοψηφία.Η αλλαγή αυτοκινήτου, κατάντησε πολυτελής, απλησίαστη φιλοδοξία. Η επισκευή του σπιτιού ,εξαιρετικά δύσκολη ως αδύνατη. Η αγορά κατοικίας,είναι παντελώς ανέφικτη ,εκτός και αν υποθηκεύσεις ”τη ζωή σου” στις τράπεζες για 30 χρόνια που θα καρδοκούν, μήπως και δεν πληρώσεις κάποια δόση για να σου κατασχέσουν το σπίτι το οποίο θα πουλήσουν πάφθηνα σε διάφορα διεθνή μαφιόζικα συνδικάτα..

Αυτές είναι μερικές από τις παραμέτρους της σύγχρονης ελληνικής-ευρωπαϊκής πραγματικότητας.Ποιός πρέπει λοιπόν να πανηγυρίζει για τα επιτεύγματα αυτά ,των ελληνικών κυβερνήσεων; Φυσικά κανένας λογικός και νοήμων άνθρωπος. Εξαιρούνται φυσικά οι πολιτικοί. Αυτοί ζουν στο δικό τους φαντασιακό, εξωραϊσμένο κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το ερώτημα που τίθεται επιτακτικά,είναι πως θα μπορέσουμε να θέσουμε στο περιθώριο, όλους αυτούς τους τυχάρπαστους σαλτιμπάγκους ,που κοροϊδεύουν ανερυθρίαστα , ασύστολα και προκλητικά τον ελληνικό λαό, πουλώντας του φύκια για μεταξωτές κορδέλες, και μοιράζοντας χάντρες και καθρεφτάκια στους ”ιθαγενείς”;