Ηγέτες, πολιτικοί απατεώνες

Του Ιωάννη Δαμίγου

Τα απανταχού φερέφωνα και αχυράνθρωποι των εταιρειών, ως αρχηγοί κρατών και ως αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν ξεσαλώσει οι άπληστοι και επιδίδονται ξεδιάντροπα σε ροκάνισμα χρημάτων ωσάν ποντικοί. Όπου “αδιευκρίνιστα” συμβόλαια και πίσω από υπογραφές αξιωματούχος, όπου δωράκια για υποστηρικτική ψήφο συμφερόντων ευρωβουλευτές, όπου μίζες από διαφημιστικές καμπάνιες κομματάρχες φίλοι αρχηγών και προέδρων που δεν “ήξεραν”. Όλα τα γουρούνια με την ίδια μούρη, αυτή του δημοκρατικού ταγού, του υπάκουου σε εντολές ceo εταιρείας, που μετά την “δουλειά” θα τον προσλάβει τιμητικά για να κάθεται να εισπράττει τους τόκους από την προσφορά του.  

Ο αξέχαστος Σαρκοζί με βραχιολάκι σπίτι του, η Φον Ντερ Λάιεν υπόλογη για τα “απόρρητα” συμβόλαια εκατομμυρίων για τα εμβόλια, ο εξαιρετικά συμπαθής και δημοκράτης, φίλος και υποστηρικτής του κατά(δικού) μας πρωθυπουργού Βέμπερ, που δεν γνώριζε, κοίτα συμπτώσεις, τι έκλεβε το “δεξί” του χέρι, ο αγαπητός ολίγος καγκελάριος της Γερμανίας Σόλτς, που έχει πιθανά βάλει το δάχτυλο να γλύψει το μέλι της φοροδιαφυγής και ολίγον πόλεμο, και άλλοι και άλλοι και άλλοι.

Όλοι αυτοί οι ηγέτες, πολιτικοί απατεώνες, υπερασπίζονται τους λαούς των, αλλά και τους λαούς της Ευρώπης, όμως. Φυσικά με το πολύ αζημίωτο, σε υπερθετικό βαθμό, βεβαίως βεβαίως. Ειρωνικά και υποκριτικά, ξεπλένοντας την βρομιά τους, μερικοί από δαύτους ενδιαφέρονται τάχα, για τα δικά μας παλληκάρια και τα καμώματά τους που προσβάλλουν, έλα καλέ, τα ευρωπαϊκά ιδεώδη.

Μα οι δικοί μας οι λεβέντες είναι εκτός συναγωνισμού. Εδώ μιλάμε για διεξαγωγή πρωταθλητισμού, με συμμετοχή όποιου δηλώσει πρόθυμος, από λιμά έως ρηγάδες και βαλέδες, μη σου πω και ντάμες σπαθάτες και καρό. Όλη η τράπουλα “παίζει”, με τον μοναδικό τζόκερ, τον έναν.

Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πιο κει οι αβανταδόροι και οι λοιπές προοδευτικές δυνάμεις. Ηγέτες, πολιτικοί απατεώνες και παρατρεχάμενοι. Εκλογές εδώ, εκλογές εκεί, απεργίες εδώ, απεργίες εκεί και πάντα κερδίζουν, όχι οι Γερμανοί, μα οι ακροδεξιοί.