Η «γαλάζια κουλτούρα» επιστρέφει. Την έκοψε η Γιάννα, την επέβαλε ο στρατηγός!

Προς τα τέλη της δεκαετίας το ’70 η ΝΔ του Ράλλη έψαχνε με το κερί καλλιτέχνες της επιρροής της . Η επιχείρηση είναι ονομαστεί “γαλάζια κουλτούρα” και επέδωσε ψίχουλα: 

Εκτός από τη σπουδαία  Άννα Συνοδινού, συμπαθούντες βρέθηκαν οι Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μπέσυ Αργυράκη, Δάκης , Πασχάλης και κάποιοι ακόμη σ’ αυτά τα κυβικά.

 Το θυμίζει η υπόθεση με Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που ερμήνευσε  α  καπέλα- και…τρομακτικά- τον εθνικό ύμνο στην Ακρόπολη, για την εθνική επέτειο.

Όπως μας ενημέρωσε ο Μαν. Κοττάκης την είχε στείλει ο ίδιος στην καθόλα αρμόδια Επιτροπή «Ελλάδα 2021», αλλά την έκοψε-ευλόγως. 

Η εν λόγω καλλιτέχνις απευθύνθηκε στον στρατηγό Φλώρο, και αυτός την επέβαλε, με τα δικά του κριτήρια, που μάλλον δεν θα ενθουσίαζαν έναν συνθέτη.

Ιδίως αν ήξερε ότι η Αναστασία Ζαννή που λέει ότι σταδιοδρομεί στην Αμερική σαν σοπράνο, είχε εμφανιστεί στο reality  Fame Story, άδοντας… Καρβέλα.

Προφανώς η κοπέλα, – που πρόσφατα έκανε και μια ταπεινή ψιλοσύγκριση του εαυτού της με την Κάλλας-  είχε μέσα στο γκουβέρνο και έκανε τι δουλειά της.

Τι άλλο θα δούμε, Θεέ μου, μέχρι να απέλθει το σύστημα Μητσοτάκη, που  κάνει φαίνεται κάστινγκ, για νέα φουρνιά γαλάζιας κουλτούρας.

Ότι η επιλογή ήταν για τα πανηγύρια, και φάνηκε και ακούσθηκε επί τόπου. 

Η μεγάλη Ελένη Καραΐνδρου -που έτυχε να είναι μουσουργός και όχι λοκατζής- έβαλε στη θέση τους και την αοιδό και όσους την ανέβασαν στον ιερό βράχο χρονιάρα μέρα- ασορτί με την τσιμέντινη κακοποίησή του από τη Μενδώνη.

«Λυπάμαι βαθιά γιατί εχθές, στην επέτειο των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της, η Ελλάδα μας πρόδωσε την καλλιτεχνική της υπόσταση σε παγκόσμια κλίμακα, εναποθέτοντας στα χέρια της μετριότητας τον υπέροχο εθνικό της ύμνο που της χάρισαν τα κορυφαία της τέκνα, Διονύσιος Σολωμός και Νικόλαος Μάντζαρης…».

Τα υπόλοιπα παραλείπονται. Υπομονή…