Η ιδιωτικοποίηση της δημοκρατίας

Του Δημήτρη Χρήστου

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ κιόλας μέρες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη έγινε απολύτως φανερό το είδος του καπιταλιστικού μοντέλου που επιθυμούν να αναπτύξουν. Ένα μοντέλο όπου οι μεγαλομέτοχοι στην πολιτική εξουσία χορηγοί του κόμματος και οι εγχώριες ελίτ έχουν εισηγηθεί.

ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν, στον 21ο αιώνα, στην Ελλάδα της Ε.Ε., οι μισθοί των εργαζομένων μικραίνουν με νόμο, χωρίς να επιτρέπονται οι διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες για τον καθορισμό τους!

ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ελίτ, διά του ΣΕΒ, είχαν έτοιμο το κυβερνητικό πρόγραμμα. Τον ελεύθερο ανταγωνισμό δεν θα μπορεί να τον ελέγχει κανείς. Αυτοί αποφασίζουν τι είναι κανονικό και τι όχι. Αυτοί αποφασίζουν και ορίζουν τι φόρους θέλουν να πληρώνουν. Η κυβέρνηση απλώς θα εκτελεί.

ΚΑΙ ΠΡΙΝ συμπληρωθούν καν οι πρώτες εκατό μέρες διακυβέρνησης, οι πολιτικοί εντολοδόχοι με το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο εξαιρούν από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες τους καναλάρχες, εκδότες και ιδιοκτήτες πρακτορείων. Θα έχουν λοιπόν υποχρέωση πόθεν έσχες οι εργαζόμενοι, αλλά όχι και τα αφεντικά τους!

ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ τον πληθυντικό στο πρακτορείων; Λες και υπάρχει κι άλλο εκτός από αυτό που ελέγχει ο κουμπάρος Μαρινάκης. Ο οποίος κουμπάρος πρόσφατα απέκτησε τη συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα NOVA, αφού πρώτα το ιδιωτικό πλέον τραπεζικό μας σύστημα κούρεψε τα χρέη της κατά 80%!

ΣΕ ΜΙΑ κανονική χώρα αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί, καθώς υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, αφού η NOVA είναι χορηγός των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο ποδόσφαιρο και μπορεί να καθορίζει όπως θέλει τις τιμές και τον ανταγωνισμό μόνο ένας από τους ιδιοκτήτες. Ο μέγας χορηγός. Παράλληλα, υπάρχει και η απειλητική για τη δημοκρατία παραβίαση του ορίου στη συγκέντρωση ΜΜΕ που χειραγώγησαν την κοινωνία κατά τα συμφέροντά του.

ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣ μας τράπεζες που διαγράφουν εύκολα χρέη διαπλεκομένων; Κανένα πρόβλημα. Έστησαν ένα προκλητικά φανερό καρτέλ, αυξάνοντας αυθαίρετα τις τιμές των συναλλαγών με τους πελάτες τους! Και οι κανόνες στον ανταγωνισμό; Είχαν φροντίσει με την απομάκρυνση της κυρίας Θάνου.

ΑΝΤΙ επιλόγου, για όσους ακόμα δεν καταλαβαίνουν, δημοσιεύουμε την ευχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικλ Πομπέο, όπως τη διατύπωσε στην τελευταία ομιλία του στην Αθήνα: «Η επαναστατική οικονομική φόρμουλα που εφάρμοσαν ο Ρίγκαν και η Θάτσερ και που ακολουθούν σήμερα ο Τραμπ και ο Μπολσονάρου θα λειτουργήσει το ίδιο επιτυχημένα και στην Ελλάδα».

Πηγή: Η Αυγή