Η καλύτερη φίλη της Αγγελικής Σπανού

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Η ηρωίδα της δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά η ιστορία της είναι βγαλμένη από «τα κόκαλα της αληθινής ζωής», όπως γράφει στο επίμετρό της η στιχουργός Ελεάνα Βραχάλη. Στο βάθος υπάρχουν οι πληγές της Ελένης Τοπαλούδη, της Καρολάιν Κράουτς, της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, του Βαγγέλη Γιακουμάκη και άλλων ανθρώπων που «αναμετρήθηκαν κάποια στιγμή με σαρκοβόρα τέρατα».

Η καλύτερη φίλη της Αγγελικής Σπανού
Βασίλης Σκουρής

Πρέπει να είμαι από τους πρώτους που πήρα στα χέρια μου το καινούργιο της βιβλίο, το τέταρτο νομίζω, θα μαι και από τους πρώτους που θα το διαβάσω παρόλο που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική που ήταν το κοινό μας έδαφος όταν συναντηθήκαμε σαν συνάδελφοι.

Από ό,τι είδα στα γρήγορα, γράφει για μια κοπέλα που γνώρισε τη φρίκη της βίας αναζητώντας τον έρωτα και τον εαυτό της.

Η ηρωίδα της δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά η ιστορία της είναι βγαλμένη από «τα κόκαλα της αληθινής ζωής», όπως γράφει στο επίμετρό της η στιχουργός Ελεάνα Βραχάλη. Στο βάθος υπάρχουν οι πληγές της Ελένης Τοπαλούδη, της Καρολάιν Κράουτς, της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, του Βαγγέλη Γιακουμάκη και άλλων ανθρώπων που «αναμετρήθηκαν κάποια στιγμή με σαρκοβόρα τέρατα».

H KALYTERH MOY FILH front

Με την Αγγελική βρήκαμε κοινό βηματισμό με το που γνωριστήκαμε στο πολιτικό ρεπορτάζ γιατί ενώ είχαμε πολλές διαφορές, υπήρχε κάτι κοινό: Δουλεύαμε και οι δύο πάρα πολύ για να έχει εγκυρότητα αυτό που λέμε ή γράφουμε και, ενώ έχουμε πολύ ισχυρή άποψη, συχνά εκ διαμέτρου αντίθετη, είναι η δική μας άποψη, όχι υπαγορευμένη.

Στη δημοσιογραφία οι φιλίες δεν είναι εύκολες αλλά εμείς κατακτήσαμε μια ειλικρινή και ουσιαστική σχέση πολύ γρήγορα. Και ήρθε μια στιγμή που φτάσαμε πάρα πολύ κοντά γιατί κάναμε μαζί ραδιοφωνική εκπομπή (στον news247) όταν υπέστη ένα ανελέητο διαδικτυακό μπούλινγκ από το ακραίο κέντρο για το οξυδερκές άρθρο της «οι αντιΣΥΡΙΖΑ φίλοι μου» και όταν λίγους μήνες μετά εκδηλώθηκε με σφοδρότητα το πρόβλημα της υγείας της, πολλαπλή σκλήρυνση, για το οποίο έχει η ίδια μιλήσει δημόσια και γι αυτό το αναφέρω.

Πηγαίναμε στις εκλογές του 2019 και υπήρχε φοβερή πόλωση. Η Αγγελική προσπάθησε για κάποιους μήνες να συνεχίσει την εκπομπή μαζί μου, δοκιμάζοντας διάφορες θεραπείες και τις αντοχές της. Θυμάμαι που της πήγαινα το λάπτοπ και τον καφέ στο στούντιο γιατί της έπεφταν από την αστάθεια και εκείνη γελούσε. Τελικά, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές τα παράτησε και μου είπε ότι «έχω μια υπέροχη κόρη και τον καλύτερο άντρα του κόσμου και , πρέπει να παλέψω για να μείνω όρθια, δεν με παίρνει να συνεχίσω».

΄Εφυγε από το μάχιμο πολιτικό ρεπορτάζ, για να προστατεύσει την υγεία της, και κάνει πολλά σπουδαία πράγματα εκτός ΜΜΕ. Το πιο σπουδαίο είναι ότι καταφέρνει να είναι καλά, συνεχίζει να αρθρογραφεί με εντιμότητα και θάρρος για τα πολιτικά, συνεχίζει να νοιάζεται για τους «κάτω», όταν μιλάς μαζί της ξεχνάς ότι δίνει μια δύσκολη μάχη καθημερινά, και είμαι περήφανος που είναι φίλη μου.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR