Η Κωνσταντοπούλου αφήνει υπαινιγμούς για την Σακελλαροπούλου και αυτή σιωπά

 Δεν υπάρχει προηγούμενο να διατυπωθούν δημοσίως υπαινιγμοί σε βάρος του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα  και αυτός να σιωπά.  Συνέβη όμως με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που δέχθηκε  επικρίσεις από την Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη θητεία της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής μίλησε ως συνήγορος του Αλεξάντερ Βίννικ, που τα ΜΜΕ ονόμασαν “Mr.Bitcoin”. Είχε συλληφθεί στην Ελλάδα και κρατήθηκε για τρία χρόνια προτού εκδοθεί στη Γαλλία όπου  αθωώθηκε για τις κατηγορίες που τον βάρυναν.

 Η Κωνσταντοπούλου αναφέρει ότι κρατήθηκε στην Ελλάδα «παράνομα για 3 χρόνια, χωρίς δίκη και χωρίς ποινή» και παραδόθηκε επίσης παράνομα στη Γαλλία, «σαν να ήταν άψυχο αντικείμενο, υπόδικος για 20 κακουργήματα (!)». Και το αποδίδει σε «προσωπική παρέμβαση της Σακελλαροπούλου, που λίγες μέρες μετά έγινε Πρόεδρος Δημοκρατίας».

Συνεχίζοντας ζητάει ευθύνες και ρωτάει με νόημα: “Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακούει;» .

Ως τώρα δεν υπήρξε αντίδραση από το Προεδρικό Μέγαρο. Σαν να υπάρχει φόβος να μπουν στη συζήτηση για την θητεία της Προέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.