Η “παιδική χαρά” της Bουλής

Του Μέλιου Ανδρικόπουλου

Ο κόσμος καθημερινά τρέχει να προλάβει τις δουλειές του. Τρέχει και δεν φτάνει. Πολλοί κάνουν δύο και τρεις δουλειές για να μπορέσουν να καλύψουν τις άπειρες υποχρεώσεις τους. Το 24ωρο δεν τους φτάνει για να προλάβουν ν΄ανταποκριθούν στις ποικίλες ανάγκες αυτών και των οικογένειών τους. Ο ύπνος τους είναι λιγοστός. Πολλές φορές,αδυνατούν ακόμη και να κάνουν τις ιατρικές τους εξετάσεις,να δουν την οικογένειά τους και να πιούν ένα καφέ με τους φίλους τους.

Ευτυχώς όμως!! Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν τι να κάνουν το χρόνο τους!! Πλήττουν αφόρητα,έχουν ανασφάλειες γι αυτό και πασχίζουν να καλύψουν την ημέρα τους με διάφορες χομπίστικες δραστηριότητες. Ασχολούνται με αθλοπαιδιές,τρέχουν στα γήπεδα και στα γυμναστήρια,κάνουν μαθήματα ορθοφωνίας και μουσικών οργάνων,συμμετέχουν-ως ηθοποιοί- σε θεατρικές παραστάσεις,ασχολούνται με τις αγοραπωλησίες ακινήτων. Έχουν απέραντο χρόνο στη διαθεσή τους.

Γι’ αυτούς η μέρα είναι πολύ μεγάλη… Καποιες φορές καταδέχονται να παραβρεθούν και σε τηλεοπτικές εκπομπές ,που με την παρουσία τους ”φωτίζουν” τα στούντιο και διαφωτίζουν τον ελληνικό λαό!! Όπως θα καταλάβατε,δεν είναι άλλοι από τους φωστήρες του ελληνικού κοινοβουλίου.Δεν πήγαν όμως εκεί μόνοι τους. Ο πανέξυπνος ελληνικός λαός τους έστειλε.”Ετσι την περνάνε όλοι οι πασάδες του ντουνιά…”,μας πληροφορεί ένα παλιό λαϊκό άσμα. Οι πασάδες φύγανε αλλά η νοοτροπία του πασά έμεινε και κληρονομήθηκε στην πλειοψηφία ελλήνων βουλευτών… Αποφεύγουν συστηματικά το λαό. Δεν χάνουν το χρόνο τους μαζί του.

Γνωρίζουν καλά πως θα τους ξαναψηφίσουν. Όσο αντέχουν θα συνεχίσουν τη ”ντόλτσε βίτα”. Έχουν φροντίσει και έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους.Επειδή κουράζονται από τις χειραψίες και τα χαμόγελα που απλόχερα σκορπίζουν στο περασμά τους, η βουλή τους προσφέρει,δωρεάν εννοείται: Υπηρεσίες μασσάζ,γυμναστήριο με γυμνάστριες,ιατρική περίθαλψη -μέσα στη βουλή,τράπεζες-μέσα στη βουλή,δωρεάν τηλέφωνα,δωρεάν αυτοκίνητα και βενζίνες,δωρεάν οδηγό και σωματοφύλακα,επίδομα για τη αλληλογραφία τους, πρόσθετη αμοιβή κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους στις επιτροπές,δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια,δωρεάν γραφεία,δωρεάν ξενοδοχεία και πολλές,πολλές άλλες παροχές,εκτός φυσικά την ”βοήθεια” που τους παρέχουν οι εκλεκτοί επιχειρηματίες ”φίλοι” τους και τον παχυλό μισθό που εισπράττουν…Έχω πειστεί απόλυτα.

Αυτοί είναι η ”πηγή του κακού”.Η μαλθακή,χλυδάτη και πολυτελής ζωή που κάνουν,δεν τους επιτρέπει ν ΄ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα που πολύπαθου ελληνικού λαού. Ο Λαός τους έβαλε στη βουλή για φύλακες και αυτοί μας βγήκαν λύκοι. Δεν πονάνε τον ελληνικό λαό. Δεν τον νιώθουν ”συγγενή τους”. Φίλοι και συγγενείς γι΄ αυτούς είναι οι χλιδάτοι κοτεράτοι, οι αερητζήδες, οι τυχάρπαστοι μεγαλοαπατεώνες, οι πάμπλουτες οικογένειες του τόπου,τα διεθνή λαμόγια. Εκεί προστρέχουν,εκεί προσκυνούν, από εκεί παίρνουν οδηγίες και εντολές.

Για το λαό δεν έχουν χρόνο. Για να δουν κάποιο στο γραφείο τους,οι παρατρεχάμενοί τους τον περνούν από δεκάδες κόσκινα.Θα καταδεχτούν κάποια χειραψία και θα τον παραπέμψουν σε κάποιο συνεργάτη τους. Οι ίδιοι θα κοιτάζουν το ρολόι τους γιατί πρέπει να φύγουν άμεσα για να προλάβουν να… παίξουν μπάσκετ με τον κολλητό τους συνάδελφο χαραμοφάη!!Αυτό είναι το ύφος της εξουσίας.

Αυτό είναι το ήθος των ανθρώπων, που καμώνονται τους βουλευτές,τους υπουργούς,τους αρχηγούς κομμάτων.Από κοντά βεβαίως σιγοντάρουν και οι ”συνεργάτες” τους δημοσιογράφοι. Σήμερα το πρωϊ ,άκουγα στο ”γνωστό” ραδιόφωνο,μικροπαλιό δημοσιογράφο,να ρωτά έντρομος(γιατί άραγε;..) κυβερνητικό παράγοντα που έλεγε ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αρχές του έτους λεφτά με τη σέσουλα,όταν είναι γνωστό ότι οι πιο πολλοί δεν θα πάρουν ούτε δεκάρα,με την ”σατανικής έμπνευσης” προσωπική διαφορά…

Και ο δημοσιογράφος δεν τολμούσε να εκφέρει διαφορετική άποψη ούτε είχε στη άλλη άκρη κάποιο σχετικό συνδικαλιστή ν΄ακουστεί και μια πιο έγκυρη άποψη. Ά ρε ΄΄Τζαμάκο”,όλα τα σφάζεις όλα τα μαχαιρώνεις με το γάντι ρε μπαγάσα γι αυτό είσαι πάντα στον αφρό…”Πού είσαι νιότη που έδειχνες ότι θα γίνεις άλλος..”