Η παρακμή φορτσάρει!

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Ενός κακού μύρια έπονται! Με αυτή την χαμερπή ηγεσία και τους γλοιώδεις παρατρεχάμενούς της, έχουν όλα παραδοθεί σε έναν διαγωνισμό παρακμής. Λες και έχουν βαλθεί να ανακαλύπτουν νέους πάτους σε ατελείωτη καταβόθρα.

Αξίες, θεσμοί, ηθική, λόγος και αξιοπρέπεια βιάζονται καθημερινά σαν σε αρένα με ημιάγριο όχλο θεατών να αλαλάζει αχόρταγα. Κάθε απομεινάρι από την εποχή των παχιών αγελάδων βρίσκει βήμα, μέσω των αγοραίων παρουσιαστών της τηλεόρασης και με στόμφο αγράμματου κλητήρα, επιδίδει την…βαρύνουσα γνώμη του επί παντός επιστητού. Αλλοίμονο σε αυτούς που γεμίζουν το κενό της ζωής τους με τηλεόραση!

Παπάδες ξεστομίζουν αντιχριστιανικούς οχετούς, που θα ζήλευαν και οι φανατικοί Ταλιμπάν, υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου που κωφεύει…ιερά! Άλαλο και υπάκουο το χριστιανικό κοινό, μια και δεν κατανοεί την φιδίσια γλώσσα του ιερέα. Ακροδεξιοί σαλτιμπάγκοι μεταμφιεσμένοι σε υπουργούς ψεύδονται δημοσίως και υπερηφάνως δύο και τρείς φορές την ημέρα και δημοσίως και υπερηφάνως διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα άλλες τόσες. Ο σκευωρός ηγετίσκος, αχυράνθρωπος των άπληστων εμπόρων, σπέρνει τον διχασμό και τον όλεθρο, απότοκος του προβληματικού χαρακτήρα του.

Ένας κακοφορμισμένος όχλος, ο λαός, που δέχεται επιθέσεις από παντού σε καταιγισμό παραπληροφόρησης και λαϊκισμού. Που του παρουσιάζουν ως τέχνη αγίους και παντούφλες να μονοπωλούν τις παραγωγές ταινιών, τυχαία, όπως επί χούντας γύριζαν πολεμικές ηρωικές ταινίες, πατριωτισμού. Που τραγουδιστάδες βλέπουν θαύματα, ωιμέ και κουνούν αντικείμενα με το βλέμμα, που καθηγήτριες ιατρικής μεταλαμβάνουν με το ίδιο κουταλάκι γιατί η πίστη σώζει. Και ο παππάς που κράταγε το κουταλάκι, δεν τα κατάφερε, άπιστος να ήταν; Ο άλλος, όχι ιερέας, ένας…ραδιοφωνικός, μα… φονικός παραγωγός, βρίσκει πως η φλυαρία των γυναικών είναι η…αιτία των γυναικοκτονιών! Τι inspector!

Στέλνουμε τα μαθητούδια να μεταλάβουν…παιδεία στα ίδια σχολεία με τα ίδια… μέτρα, υπό την αιγίδα της ίδιας… υπουργού, αναμένοντες το θαύμα! Η παρακμή φορτσάρει συναγωνιζόμενη τον ιό! Επιμένουν το ίδιο, με εμάς όλους χαμένους σίγουρα, όποιος και να επικρατήσει. Πρωταθλητές Ευρώπης σε όλα τα δεινά! Μεθυσμένοι, εκτός ΜΕΘ. Παρακμή, ιός, φτώχια και κρύο, μια δύσκολη εξίσωση για δυνατούς λύτες! Επιλογές του …κουβά! Τέλειωσαν και οι ημέρες των ευχών……