Η Σάκκαρη, η Ελεφάντη και ο σεξισμός

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η οικογένεια Μητσοτάκη αυτοπροβάλλεται με όρους lifestyle. Στιγμές από την προσωπική τους ζωή κοινοποιούνται διαρκώς στα social media, ενώ κάποιες φορές συμπεριφέρονται σαν «βασιλική οικογένεια», όπως για παράδειγμα, όταν ο γιος του πρωθυπουργού τον συνοδεύει στην επίσκεψή του στο Ισραήλ και η πεθερά του στην Αίγυπτο.

Δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι η σχέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την κορυφαία τενίστρια Μαρία Σάκκαρη αξιοποιήθηκε επικοινωνιακά από το Μέγαρο Μαξίμου κατά τρόπο που δεν άξιζε στη σπουδαία αθλήτρια ούτε στη σχέση της με τον γιο του πρωθυπουργού.

Όλα αυτά δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση δικαιολογία για την επίθεση της Άννας Ελεφάντη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην Μαρία Σάκκαρη με το σχόλιο ότι η ΕΡΤ μετέδωσε την προσπάθειά της στο Τόκιο επειδή «έχει γκόμενο τον γιο του πρωθυπουργού».

Όσο και αν η αντιμετώπιση του Λευτέρη Πετρούνια από τη δημόσια τηλεόραση ήταν κατακριτέα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποβαθμιστεί η προβολή της Σάκκαρη ως «ρουσφέτι».

Έχουν δοθεί αγώνες από την Αριστερά για να μην προσδιορίζονται οι γυναίκες με βάση τον πατέρα ή τον σύντροφό τους. Πόσο μάλλον για να μην διαγράφονται τα προσωπικά τους επιτεύγματα και να μην απαξιώνεται η προσωπικότητά τους ως ετερόφωτη.

Έχουν δοθεί αγώνες από την Αριστερά εναντίον του σεξισμού, των διακρίσεων και της εχθροπάθειας.

Η Άννα Ελεφάντη έκανε λάθος και δεν ζήτησε συγγνώμη. Υιοθέτησε μια συμπεριφορά οικεία στους σκληρούς του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου που βάφτισαν κριτική την έκλυση τοξικότητας και εμπάθειας απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Είναι κρίμα για μια νέα γυναίκα της Αριστεράς. Είναι ακόμη πιο κρίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ να αυτοτραυματίζεται με αυτόν τον επιπόλαιο και απωθητικό τρόπο. 

ΑΠΟ ΤΟ TVXS