Η τόλμη του Τσίπρα και ο Σκάι

Του Τάκη Ψαρίδη

Με ρεσιτάλ ειρωνείας υποδέχονται τον Τσίπρα στον Σκάι μαζί με τους «αλήτες» συνεργάτες του όπως λένε. Ο Τσίπρας, λένε, δίνει τα πάντα ακόμα και την αξιοπρέπεια του προκειμένου να σώσει την καρέκλα του. Και τα λένε αυτά παρότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο μεγαλύτερος «εχθρός» τους δεν μπορεί να προσμένει ούτε καν σε μία ψήφο από το ήδη δηλητηριασμένο και μισαλλόδοξο κοινό τους.

Τους είναι αδύνατο να αναγνωρίσουν την τόλμη και την παρρησία του Τσίπρα ότι μπορεί και επισκέπτεται ακόμα και αυτό το πιο εχθρικό γι’ αυτόν περιβάλλον, ότι τολμά να αντιμετωπίσει αυτούς που επί τόσα χρόνια τον καθύβριζαν με τον χυδαιότερο τρόπο, ότι μπορεί να απαντήσει σε οτιδήποτε και στον οποιονδήποτε.

Είναι και αυτός ένας τρόπος για να κρύψουν ότι ο δικός τους εκλεκτός, ο κος Μητσοτάκης, σε ένα ντιπέιτ μπροστά στον Τσίπρα δεν μπορεί να απαντήσει ούτε και στις ερωτήσεις της ανιψιάς του και της συζύγου του βουλευτή του. Όπως λοιπόν και αν υποδεχτούν τον Τσίπρα στον Σκάι, ότι και αν του στήσουν και μόνο η συνέντευξη σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι ένα καίριο χτύπημα στο κρυφό πρόγραμμα του κου Μητσοτάκη και της διαπλοκής, καθώς και στην δημοσιογραφία του μίσους, του ψέματος, της προπαγάνδας και της πολιτικής αλητείας και αυτό το αναγνωρίζει ο κάθε δημοκράτης και σοβαρός πολίτης ανεξαρτήτως της κομματικής του τοποθέτησης.