Η φυλάκιση της “καθαρίστριας”

Του Τάκη Ψαρίδη

Είναι η συγκλονιστικότερη είδηση των ήμερων. Ποινή φυλάκισης 10 ετών επιβλήθηκε σε καθαρίστρια γιατί ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης δημοτικού και πλαστογράφησε πτυχίο της ΣΤ’ τάξης για να μπορέσει να βρει δουλειά στο Δήμο Βόλου. Η Δικαιοσύνη, όπως συνήθως ενεργεί για αδύναμους πολίτες, εξάντλησε όλη της την αγριότητα.

Πρωτόδικα, η γυναίκα που ήταν «καθαρίστρια», καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη και προχθές, στο Εφετείο, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή και οδηγήθηκε στις φυλακές. Η γυναίκα που ήταν «καθαρίστρια» δεν καταχράστηκε δημόσιο χρήμα. Δούλεψε γονατισμένη σε σκάλες και σφουγγαρίζοντας στις τουαλέτες τα περιττώματα μας.

Δεν θα σταθώ στους εγκληματίες μεγαλο-καταχραστές του δημοσίου, πολιτικούς και πολίτες «υπεράνω πάσης υποψίας», που δρουν, ανενόχλητοι, ατιμώρητοι και τιμημένοι. Άλλωστε τα δικά τους εγκλήματα παραγράφονται ακόμα και στις συνειδήσεις μας, είτε δια νόμου, είτε δια των τεχνικών επικοινωνίας που μας επιβάλλονται από μίντια και κόμματα.

Ούτε θα σταθώ στο απίστευτο ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι «δικαστές» που τιμωρούν τόσο άδικα και απάνθρωπα μόνο τους αδύνατους και καταφρονεμένους. Για μας θέλω να πω. Η δολοφονία του Ζακ με λιντσάρισμα αποκαλύπτει τον φασισμό και κανιβαλισμό της κοινωνίας μας.

Η φυλάκιση της γυναίκας που ήταν «καθαρίστρια», αποκαλύπτει τον ταξικό και κοινωνικό ρατσισμό της δικαστικής εξουσίας και όλων των νόμιμων τιμητών και επιβητόρων μας. Η δική μας σιωπή και παθητικότητα αποκαλύπτει την συνενοχή μας.