Η  Φώφη, το Ντυνάν και οι αργομισθίες

Γράφει ο Σχολαστικός

Προέκυψε από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας: ο σύζυγος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά , αργόμισθος στο πολύπαθο νοσοκομείο.

Κανείς δεν πρέπει να σπεύσει να υιοθετήσει αβασάνιστα μια τόσο βαριά κατηγορία για έναν εργαζόμενο επιστήμονα, σύζυγο μάλιστα πολιτικού αρχηγού. Αλλά  ό,τι ισχύει για τη γυναίκα του Καίσαρα ισχύει και για τις οικογένειες των πολιτικών.

Η Φώφη Γεννηματά έχει και μια άλλη εκκρεμότητα: με τον Θ. Πάγκαλο που της καταλόγισε ότι πληρωνόταν χωρίς να εργάζεται- στην τράπεζα από την οποία συνταξιοδοτήθηκε εννοεί προφανώς.

Αυτά μπορεί να μένουν χωρίς πλήρη και καθαρή απάντηση. Για τον οδοντίατρο σύζυγο της, δεν είναι καινούργια και στο παρελθόν υπήρξαν απαντήσεις σε εφημερίδες-  κατατέθηκαν ακόμη και μηνύσεις για δυσφήμιση.

Αλλά τώρα είναι διαφορετικά, γιατί πρόκειται για επώνυμη μαρτυρία  στη Βουλή, από πρόσωπο που είχε σχέση με το θέμα.  Απάντηση δεν είναι το  έγγραφο που κατατέθηκε στην επιτροπή, επικαλούμενο τη… διοίκηση Μαρτίνη.

Αλίμονο αν αυτά ισχύουν -ή έστω αιωρούνται. Και μιλάμε για διαφάνεια και ήθος στην πολιτική. Με ποιο πρόσωπο θα απευθυνθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή στο σώμα των συνέδρων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης;  Και πώς θα πάει σε εκλογές με τόσο βαριές σκιές;