Ο καλός ψηφοφόρος της Δεξιάς Θόδωρος Πάγκαλος…

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχεδόν ογδοντάρης  πλέον ο Θ. Πάγκαλος,  κάποτε μέλος του ΚΚΕ και αργότερα  ταλαντούχος υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  τραβάει την κατηφόρα, εξευτελίζοντάς διαρκώς τον εαυτό του.

Στην τελευταία εμφάνισή του -αμειβομένη  καθώς λέγεται- στα ερτζιανά δήλωσε την ανυπομονησία του να ψηφίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και επειδή μάλλον δεν του αρκεί να παραμείνει απλώς ένας καλός ψηφοφόρος του Άδωνι Γεωργάκη, κατάθεσε και άλλα πιστοποιητικά προς αξιοποίηση.

Άρχισε με τη χρήση ενός λεξιλογίου καταγωγίων που ακυρώνει την πολιτική, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση “αλιτήριο” και τους υπουργούς συλλήβδην “βλάκες”, ενώ  έκανε λόγο για ψυχοπάθεια μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών.

Αυτό μάλλον ως προβολή μπορεί να το εκλάβει κάνεις πλέον.  Αφού πέρασε από τους “γελοίους” Καμμένο και Βαρουφάκη,  κατέληξε στη  Φώφη Γεννηματά:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απασχολεί τον Ελληνικό Λαό, η εργασία, ή η αποκατάσταση της κυρίας Φώφης. Αυτή, μια ζωή απασχολούνταν, ουσιαστικά πληρωνόταν χωρίς να εργάζεται, σε διάφορες θέσεις του Δημοσίου και σε Τράπεζες, όχι διότι είχε ικανότητες, αλλά επειδή ήταν η κόρη του Γιώργου Γεννηματά. Αν έχει ανάγκη από δουλειά, να καθαρίζει σκάλες ή να κάτσει σπίτι της και να μαγειρεύει, δεν φαντάζομαι τι άλλο μπορεί να κάνει»…

Αυτά από τον άνθρωπο που χαρακτήρισε “δωρολήπτη” τον Ανδρέα Παπανδρέου, που ξηλώθηκε  από το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ για χυδαία συμπεριφορά και διέσυρε τη χώρα κάνοντας τη μια μέρα τον τσαμπουκά  όταν αποκαλούσε τη Γερμανία “γίγαντα με μυαλό μικρού παιδιού” και την άλλη ζητώντας -μιξοκλαίγοντας- συγγνώμη.

Α, να μην ξεχάσουμε και ένα ουμανιστικό ζήτημα: επί των ημερών του στο υπουργείο Εξωτερικών, διωκόμενος παραδόθηκε στους διώκτες του.