Θάνος Πλεύρης: “Δεν ήμουν στην 4η Αυγούστου, αλλά στη Πρώτη Γραμμή”

Από τον Θάνο Πλεύρη πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:

“Σε δημοσίευμα σας που υπογράφει ο κος Ανδρέας Δεληγιάννης αναφέρει ότι υπήρξα μέλος του κόμματος του πατέρα μου της 4ης Αυγούστου και ως εκ τούτου είμαι «τεταρτοαυγουστιανός στην Ν.Δ.».

Ο συγκεκριμένο συντάκτης, προφανώς βρίσκεται σε σύγχυση αναφορικώς με τις ιστορικές περιόδους. Το κόμμα της 4ης Αυγούστου του πατέρα μου λειτούργησε από τις αρχές της δεκαετίας του 60 έως τα μέσα της δεκαετίας του 70, ενώ εγώ γεννήθηκα το 1977 οπότε, ακόμα και αν το επιθυμούσα, για βιολογικούς λόγους δεν μπορούσα να ήμουν μέλος του. Μέλος νεολαίας υπήρξα στο κόμμα που έκανε ο πατέρας μου το 1999 και λεγόταν «Πρώτη Γραμμή». Την οποιαδήποτε κριτική και τον οποιονδήποτε σχολιασμό για την πολιτική μου δράση, ακόμη και σε οξεία μορφή, το θεωρώ υποχρέωσή μου να ανέχομαι και γι αυτόν τον λόγο δεν με απασχολούν οι όποιοι χαρακτηρισμοί του συντάκτη προς το πρόσωπό μου. Ωστόσο η οποιαδήποτε διαστρέβλωση που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις δε θα με αφήσει απαθή.

Ως εκ τούτου και δεδομένου ότι δεν επιθυμώ, όπως το έχω δείξει και με την μέχρι τώρα πορεία μου, να μπαίνω σε διαδικασίες δικαστικών καταδιώξεων δημοσιογράφων και ιστοσελίδων, σας ζητώ να αποκαταστήσετε, εσείς και ο συντάκτης του δημοσιεύματος, την πραγματικότητα ότι δηλαδή δεν υπήρξα μέλος της 4ης Αυγούστου και από κει και πέρα με μεγάλη χαρά διαβάζω τις οποιεσδήποτε πολιτικές κριτικές σας.

Θάνος Πλεύρης”

Και για την αντιγραφή

Ανδρέας Δεληγιάννης