Θάνος Πλεύρης: Λύκος

Toυ Γ. Λακόπουλου

Κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο Πρωθυπουργός: για ποιο λόγο έβαλε τον χειρότερο από όσους έχει το κόμμα του να χειριστεί μια κατάσταση που απαιτεί τον καλύτερο από όσους διαθέτει η χώρα;

Τώρα μιλούν τα κρούσματα και οι εκατόμβες των θανάτων. Η προκλητική αλαζονεία Μητσοτάκη «ελέγχουμε την επιδημία» κατεδαφίσθηκε από τις εξελίξεις.

Δεν έχουν θέση στο δημόσιο χώρο η παραπλάνηση της κοινής γνώμης και ο αυτοέπαινος.

Ούτε ο πολυπράγμων Σκέρτσος με τις στατιστικές του θριάμβου, δεν ξεμυτίζει αυτές τις μέρες.

Η σκηνή έμεινε άδεια , αλλά ο Θάνος Πλεύρης είναι λίγος για να τη γεμίσει. Δεν έχει το πολιτικό εκτόπισμα και το επιστημονικό προφίλ που θα προκαλούσε εμπιστοσύνη.

Βρέθηκε υπουργός Υγείας για τους ίδιους λόγους που βρέθηκε ο Σκρέκας υπουργός Ενέργειας, ο Τσιάρας υπουργός Δικαιοσύνης ή ο Μηταράκης Μετανάστευσης.

Για να κάνει παιχνίδι ελεύθερα η «Μαξίμου ΑΕ», που έλεγε η Φώφη και ξεχνάει ο Ανδρουλάκης.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο Πρωθυπουργός: για ποιο λόγο έβαλε τον χειρότερο από όσους έχει το κόμμα του να χειριστεί μια κατάσταση που απαιτεί τον καλύτερο από όσους διαθέτει η χώρα;

Στην οδό Αριστοτέλους ο μικρότερος από τους τρεις καμπαλέρος του Καρατζαφέρη που ξεστράτισαν, μέσω Σαμαρά, στον Μητσοτάκη, είναι φτερό.

Δεν ξέρει αν αυτά που ανακοίνωσε το βράδυ θα ισχύουν ως το πρωί, και αν θα τα αλλάξει ως το μεσημέρι.

Στην τελευταία ενημέρωση, με σχεδόν 30.000 κρούσματα, προσπάθησε να πλασάρει ξανά την ωραιοποίηση της κατάστασης-κρύβοντας ότι τους ξέφυγε και δεν έχουν ιδέα τι κάνουν.

Εκτός από μια περίπτωση: την διευκόλυνση του ιδιωτικού τομέα.

Ο Πλεύρης παραδέχθηκε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται , αλλά το αξιοποίησε ως άλλοθι για να περάσει ως επίτευγμα μια περίεργη αναφορά σε ιδιώτες.

Για να ανταπεξέλθει το ΕΣΥ «έχουμε έρθει σε πλήρη συμφωνία με τις ιδιωτικές δομές, για να μας παραχωρήσουν κλίνες, αλλά και προσωπικό….».

Μια φράση, χίλιες απορίες. Τι ακριβώς σημαίνει «πλήρης συμφωνία»; Ως τώρα δεν ήταν πλήρεις;

Ποιες είναι οι «ιδιωτικές δομές»-όπως αποκαλεί ευσχήμως τις ιδιωτικές κλινικές; Τι ακριβώς προσφέρουν και με ποιο αντάλλαγμα;

Τι εννοεί ως «κλίνες» και «προσωπικό»- που δεν αναφέρονται κατά ειδικότητα και εμπλοκή-και με ποιο τρόπο «παραχωρούνται»;

Αν οι κλινικάρχες σηκώνουν βάρος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, γιατί δεν το έκαναν από την αρχή;

Πίσω από τις διατυπώσεις του υπουργού, οι υποψιασμένοι διάβασαν την περίφημη θεωρία του Μητσοτάκη ότι «ΕΣΥ δεν είναι μόνο ο δημόσιος τομέας».

Τον γελάσανε. ΕΣΥ είναι αποκλειστικά ο δημόσιος τομέας.

Ως σύστημα ΔΩΡΕΑΝ υγείας, στο οποίο ο πολίτης πρέπει να βρίσκει πλήρη περίθαλψη ποιότητας, σε αντάλλαγμα των εισφορών που έχει καταβάλει.

Το ιδιωτικό είναι εμπόριο. Business as usual.

Εξυμνώντας ο Πλεύρης την ιδέα της «συνεργασίας» με τους ιδιώτες, δείχνει ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR