Θέσεις και καταθέσεις

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

O καπάτσος, ο πονηρός, ο επιτήδειος, ο αναξιοπρεπής, ο πλεονέκτης και ο ψεύτης, είναι τα κοσμητικά επίθετα των πρωταγωνιστών νεοφιλελεύθερων και όχι μόνο, ανά τα χρόνια πολιτευτών, μα με ιδιαίτερο επιδεικνυόμενο ζήλο τελευταία. Μεταχειριζόμενοι και εκμεταλλευόμενοι πάντων τρόπων και σχέσεων, οικογενειακών, φιλικών, κομματικών, για απόκτηση θέσης κοντά στην εξουσία, εξασφαλίζοντας πακτωλό χρημάτων, πέρα από μισθό και έξτρα προνόμια, με “δουλειές” και αρπαχτές, τέτοιες που είναι υπεραρκετές για την άνετη επιβίωση των απογόνων τους και βάλε.

Θέσεις για καταθέσεις, που εποφθαλμιούν καιροσκόποι, τηλεδημοσιογράφοι, τηλεπαρουσιαστές – στριες, μετεωρολόγοι, καθηγητές, ηθοποιοί και τραγουδιστές, εκμεταλλευόμενοι την δημοσιότητα που τους παρέχει η τηλεόραση, καθώς παρακολουθούν οι αδαείς. Δυστυχώς οι “πληγέντες” από την τηλεθέαση, ψηφίζουν αναγνωρίσιμα πρόσωπα, περνώντας ώρες και εκπομπές μαζί τους, που τα καθιστούν οικεία.

Στέλνοντας στην Bουλή και στην ευρωβουλή, πρόσωπα σαν την Καϊλή, που στερούνται παιδείας και γνώσης για να υπερασπισθούν το έργο της αποστολής τους. Μοιραία στρέφονται στις “ευκαιρίες” που τους παρουσιάζονται και υποκύπτουν στην εξαγορά της πολιτικής τους. Με αποτέλεσμα να παρασύρονται από την απληστία τους, να εκθέτουν τους ψηφοφόρους που τους πίστεψαν και να εκθέτονται διεθνώς, όχι ως, αλλά απατεώνες.

Βέβαια, δεν συμβαίνει αυτό μόνο στην χώρα μας, συμβαίνει και σε πολλές άλλες και θα συνεχίσει, μια και το σύστημα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, σε αυτό στηρίζεται και αυτό εξυπηρετεί. Λύσεις στο πρόβλημα υπάρχουν, μα δεν συμφέρει να επιβληθούν, άλλως θα επικρατούσε …. δημοκρατία.

Ενδεικτικό της υπάρχουσας πολιτικής και οικονομικής παρανομίας, είναι η έφοδος της αστυνομίας του Βελγίου, στο άντρο της συναλλαγής  και της απάτης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Μόνο κάποιοι, πολλοί και ανόητοι εξακολουθούν να νομίζουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει χρήματα για τους λαούς της, χωρίς να έχει εξασφαλίσει πως θα τα εισπράξει πίσω με τόκους! 

 Αναλογικά πάντα, είναι αρκετά απλό να υποθέσει κανείς, όχι λάθος, να υπολογίσει τα αμύθητα ποσά που διακινούνται στο Ελληνικό κοινοβούλιο επάνω αλλά και κάτω από το τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου, πάντα υπό τον έλεγχο και την “παρακολούθηση” του διαχειριστή, της “μπάνκας” δηλαδή, που κρατά ο πρωθυπουργός!

Η περιβόητη ρήση “λεφτά υπάρχουν” χρησιμοποιείται γιατί κρίνουν εξ ιδίων. Τα χρέη των κομμάτων, οι “δωρεές”, τα δάνεια, οι μισθοί συν τα παρελκόμενα (που εκτοξεύονται από χρόνο σε χρόνο), τα σπίτια, οι περιουσίες και οι καταθέσεις τους, είναι τα ευρώ που σου λείπουν από τις είκοσι ημέρες του μήνα, τουλάχιστον. Αυτό είναι το τίμημα της εκούσιας υποστήριξης του νεοφιλελευθερισμού, που καταβάλουμε.

Επιλέγοντας επιπλέον, τηλεπερσόνες και τουρίστες, για εκπροσώπηση, αυξάνουμε κατά τι, το μεγάλο μας ούτως ή άλλως οικογενειακό έλλειμα. Οπότε χαλάλι της και πάλι χαλάλι της, της ευρωβουλευτριας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ!!! Περιέργως, την αναφέρουν σκέτο Καϊλή ή Ελληνίδα ευρωβουλεύτρια. παραλείποντας το κόμμα που την ανέδειξε, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Μην είμαστε και πλεονέχτες, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, κύριε πρόεδρε!