Θανάσης Κουκάκης: Crap

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αν ήταν μπροστά στον πρωθυπουργό ο Θανάσης Κουκάκης θα του απαντούσε στην ίδια γλώσσα: crap!

Οι συνήθεις γελωτοποιοί του βασιλέως στη ΝΔ, βγήκαν πάλι στα κεραμίδια για να δικαιολογήσουν την απρέπεια του Μητσοτάκη, για μια διεθνή δημοσιογραφική οργάνωση με γενική αναγνώριση και πολλά βραβεία.

Στη χώρα που το κρατικό BBC θα έριχνε την κυβέρνηση αν έκανε, όσα κάνει ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Το επιχείρημά του είναι ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν πολλές εφημερίδες και ο καθένας δημοσιεύει ότι θέλει στα ΜΜΕ.

Οι προβλέψεις του Συντάγματος υποδηλώνονται ως… παραχώρησή του!

Με την υποσημείωση της… καλοσύνης του να μην υποβάλει μήνυση για όσα γράφονται για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Είναι η συνήθης αερολογία για να αποφύγει την ουσία. Να κρύψει την αλήθεια για την ενημέρωση στην Ελλάδα επί των ημερών του.

Τα ΜΜΕ είναι ελεύθερα, αλλά η κυβέρνησή του δεν τους αναγνωρίζει την ελευθερία, όπως οφείλει.

Οσοι τον κολακεύουν αμείβονται με δημόσιο χρήμα. Οσοι του ασκούν κριτική στοχοποιούνται.

Οταν δεν διώκονται διατεταγμένα, αποκλείονται από την κρατική και ιδιωτική- όπου τον παίρνει-διαφήμιση.

Είναι ο μόνος Πρωθυπουργός στο δυτικό ημισφαίριο, που στις επίσημες συνεντεύξεις Τύπου του, αποκλείει δυο τουλάχιστον εφημερίδες επειδή δεν του αρέσουν όσα γράφουν.

Η «ελευθερία» που εννοεί, αποτυπώνεται στη «λίστα Πέτσα» και άλλους τρόπους οικονομικών παροχών, ανάλογα με το φρόνημα και την πολιτική γραμμή της ιδιοκτησίας των ΜΜΕ στην χώρα.

Στο στρατό δημοσιογράφων που μισθοδοτεί η κυβέρνηση μέσω του κράτους. Ή στη χειραγώγηση τηλεοπτικών σταθμών με φαύλες διευκολύνσεις στους μετόχους τους.

Δεν μίλησε για την υπαγωγή της ΕΡΤ και του ΑΠΕ στην προσωπική του δικαιοδοσία και τη μετατροπή τους σε εργαλεία προσωπικής προπαγάνδας του.

Εκδηλώνει την προσήλωση του στην ελευθερία των ΜΜΕ, με προσωπικές παρεμβάσεις σε μέσα ενημέρωσης , για να απολυθούν συντάκτες που δεν γράφουν όσα τους στέλνουν οι συνεργάτες του με non papers.

Ξέχασε ότι από το βήμα της Βουλής αξίωνε από δημοσιογραφικό Συγκρότημα να ακολουθεί την γραμμή που του επιβάλει ο ίδιος και αμφισβητούσε το δικαίωμα του ιδιοκτήτη του να το πουλήσει σε όποιον ήθελε.

Αναφέρθηκε σε όσα γράφονται για την αφεντιά του και τους πέριξ του ως… ανοχή του στην ελευθεροτυπία, παραλείποντας ότι είναι- συνήθως έγκυρες- πληροφορίες, που αφορίζονται αλλά δεν διαψεύδονται από τον ίδιο…

Ενώπιόν του, η δημοσιογραφική ελευθερία εκφράζεται σε στημένες συνεντεύξεις, με ερωτήσεις που γνωρίζει εκ των προτέρων και προσχεδιασμένους διάλογους με επιλεγμένους δημοσιογράφους-,συχνά εξαρτωμένους από το κράτος, ως επιδοτούμενοι , ή οφειλέτες, αν όχι ως οπαδοί της ΝΔ.

Στο αποκορύφωμα του σεβασμού του στην ενημέρωση είναι οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων από την κρατική ΕΥΠ και τον συνεργαζόμενο ιδιωτικό τομέα – με τα παράνομα λογισμικά.

Αν ήταν μπροστά του ο Θανάσης Κουκάκης θα του απαντούσε στην ίδια γλώσσα: crap!

ΑΠΟ ΤΟ ΙEIDISEIS.GR