Άδωνις Γεωργιάδης: Βελάκια

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η στοχοποίηση του Γεωργιάδη στη δεύτερη τετραετία, είναι καθαρτήριο του Μητσοτάκη για την πρώτη.

Μετρήστε διατυπώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μια συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου και μια τηλεοπτική συνέντευξη – μετά την ξινίλα που άφησε ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.

-«Πρώτα να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό μας και μετά να μιλάμε».

-Δεν θα ανεχθεί «ακρότητες και έπαρση», απαιτεί «σεμνότητα και μετριοπάθεια», γιατί η «αλαζονεία είναι πάθηση».

«Αν τα μυαλά ορισμένων έχουν πάρει αέρα, η δουλειά μου είναι να στείλω μηνύματα».

Για ποιόν τα έλεγε;

Πολλοί έδειξαν τον Αυγενάκη – για τους εκβιασμούς στη Θεσσαλία. Αλλά εκεί εκβιαστικά λειτούργησε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Εκτός από Περιφέρεια με εφτακόσιες χιλιάδες ψηφοφόρους και ισχυρές παραδόσεις αγροτικών και εργατικών αγώνων είναι πλέον και προορισμός πακτωλού κονδυλίων.

Αυτό δεν άφησε ποτέ αδιάφορο το «Μαξίμου ΑΕ», που θα έλεγε η Φώφη .

Για τους γνωρίζοντες, ο πρωθυπουργικός λόγος με χολή και όξος, σημάδευε πρωτίστως τον Άδωνη Γεωργιάδη. Για τους τσαμπουκάδες απέναντι στον ισχυρό δήμαρχο Χαλανδρίου.

Η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός Απασχόλησης, απλώς είχε αναλάβει μια αποστολή και όταν κατάλαβε ότι είναι αποστολή – παγίδα, προσπάθησε να τα μαζέψει.

Αργά. Είχε ήδη απειλήσει τους Χαλανδραίους με λιμό κονδυλίων και τον Σίμο Ρούσσο ότι «θα καλοπεράσει» – αφού «δεν γίνεται να κυβερνάει δι’ αυτού η ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Στην περίπτωσή του, ο Μητσοτάκης βρήκε τον εύκολο τρόπο να παρακαμφθούν οι δικές του προσωπικές επιδρομές στη Θεσσαλία, το Βόρειο Αιγαίο, τη Δυτική Μακεδονία και τον Έβρο.

Χώρια οι μεθοδεύσεις για τον εξοβελισμό του Μπακογιάννη από την Αθήνα – τον οποίο αποχαιρέτισε δεόντως: «Οι κάλπες έκριναν πρόσωπα, έργα, συμπεριφορές».

Ο Γεωργιάδης, τέσσερις καρέκλες μακριά του στο υπουργικό Συμβούλιο, δεν πίστευε τα αυτιά του:

-Ο Πρωθυπουργός που τους δίδασκε προεκλογικά αλαζονεία και «πάμε για 13 στα 13», τους καλούσε να συνεργαστούν με αυτοδιοικητικούς άρχοντες, χωρίς έλεγχο φρονήματων – αφού το ίδιο θα κάνει και ο ίδιος.

Πάλι καλά που μαζί με τον Κουρέτα, δεν κάλεσε και τον Ρούσσο στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο Μητσοτάκης δεν κάνει τίποτε τυχαία.

Εν όψει Ευρωεκλογών, επιχειρεί να λειάνει την εικόνα του και δεν αρκούν οι «κεντρώες» προσλήψεις αστέρων του σημιτικού ΠΑΣΟΚ.

Άφησε τον Πλεύρη εκτός κυβέρνησης, απέκλεισε τον Βορίδη από την άσκηση εξουσίας, μένει ο Γεωργιάδης.

Του πετάει βελάκια επειδή θέλει να αφαιρέσει από το δικό του προφίλ, όσα εκπροσωπεί.

Δεν διαπαιδαγωγήθηκε απλώς δεξιά της ΝΔ. Είναι χρεωμένος με ακροβασίες, είχε ξεφύγει με τη Novartis και εκπροσωπεί την πολιτική, όπως δεν πρέπει να είναι.

Ίσως τον πληρώνει και αναδρομικά, για τις παλιές πλακίτσες με τα «χρυσά κουτάλια», ή τα συγκαλυμμένα τρολαρίσματα, οσάκις οι σχέσεις τους παγώνουν.

Η στοχοποίηση του Γεωργιάδη στη δεύτερη τετραετία, είναι καθαρτήριο του Μητσοτάκη για την πρώτη.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR