Θα χύσουμε πολλά δάκρυα

Του Τάκη Ψαρίδη

Η κυβέρνηση θα ζητήσει λέει από την ΕΕ κυρώσεις κατά της Τουρκίας, όχι τώρα που έκανε την Αγία Σοφία Τζαμί, αλλά «σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Για τέτοια σθεναρή εθνική στάση μιλάμε.

Την τελευταία στιγμή δηλαδή της παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που πλέον θα πρέπει να απαντήσουμε ως χώρα, ακόμα και με τον πιο «έντονο τρόπο», θα περιμένουμε να εφαρμόσει τις κυρώσεις η ΕΕ (!)

Κάτι δεν πάει καλά στα ελληνοτουρκικά και θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε κυρώσεις ούτε όταν η Τουρκία έκανε την επίθεση με τους πρόσφυγες στον Έβρο, ούτε καν όταν υπογράφηκε το παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη.

Το αποτέλεσμα είναι ο Ερτογάν να αποθρασυνθεί, να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε Τζαμί και να είναι πλέον μαθηματικώς βέβαιο ότι θα εφαρμόσει και τις υπόλοιπες απειλές του.

Εμείς όμως μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Διότι όταν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα περιμένουμε την ΕΕ να εφαρμόσει κυρώσεις. Επίσης έχουμε με το μέρος μας τον θεό Αίολο με τον οποίο έχουμε συμφωνήσει να μην φυσήξει κανένα αεράκι και μεταφέρει τα τουρκικά γεωτρύπανα μέσα στην ΑΟΖ μας και αρχίσουν να τρυπάνε την υφαλοκρηπίδα μας. Αν ο θεός Αίολος δεν εισακούσει τις προσευχές μας, τότε δεν θα εκπλαγώ που τα μίντια της χώρας μας θα παρουσιάσουν το πορτραίτο του Μητσοτάκη να δακρύζει…