Θλίψη: η Διαμαντοπούλου προσχώρησε στη ΝΔ μέσω αντιπροσώπου

 Η επιμονή νικάει. Η Άννα Διαμαντοπούλου – που μέχρι και τον Άδωνι Γεωργιάδη αναγνωρίζει ως καλύτερο πολιτικό της εποχής – πέτυχε το στόχο της: στο εξής μπορεί να θεωρείται ενταγμένη στο σύστημα Μητσοτάκη με έναν ιδιαίτερο τρόπο: δι’ αντιπροσώπου.

Ο πιο στενός συνεργάτης της και διαχειριστής του δαπανηρού “Δικτύου” που συντηρεί από χρόνια, αφού εκπαιδεύθηκε στο κομματικό θινκ τανκ της ΝΔ, ανέλαβε αναπληρωτής της Μαρίας Σπυράκη, στην ομάδα των παρ παρόλ του Κυριάκου.

Ουδείς ψόγος. Ο άνθρωπος δεν διακήρυξε ποτέ ότι είναι αφοσιωμένος στο ΠΑΣΟΚ, ούτε ευνοήθηκε από τις ηγεσίες του. Τις ικανότητές του πουλάει σε όποιον τις αγοράζει. Απλώς μένει να δούμε πόσο θα αντέξει, αν πάει να κάνει κόλπα στη Μαρία-, λόγω χαρακτήρα όπως λένε.

Η τοποθέτησή του συμβολίζει το κλείδωμα της προσχώρησης Διαμαντοπούλου στη χειρότερη Δεξιά της Μεταπολίτευσης. Πολλοί θα πουν ότι έτσι είναι οι επαγγελματίες πολιτικοί και η Άννα ανήκει σ’ αυτό το είδος. Έφαγε ψωμί από τη πολιτική -με το ΠΑΣΟΚ. Η καριέρα δεν έχει χρώμα. Απλώς θα πρέπει να καταπιέζονταν τόσα χρόνια με τα αλλεπάλληλα αξιώματα που πήρε από τρεις διαφορετικούς πράσινους προέδρους.

Πάντως αυτός που προσωποποιεί την προσχώρησή της, καλό είναι να μην την αντιγράφει ως εκπρόσωπος τύπου. Της έδωσε τη δουλειά το 2004 ο Γ. Παπανδρέου και τον χαντάκωσε.