Ιράν: Σταματήστε την Καταστολή!

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Προς τις κυβερνήσεις του κόσμου:

Σας ζητάμε να βοηθήσετε να μπει τέλος στη βάρβαρη καταστολή των ειρηνικών διαδηλωτών στο Ιράν, να βοηθήσετε να ελευθερωθούν όσες κι όσοι φυλακίστηκαν παράνομα, να σταματήσετε τις θανατικές ποινές και να δημιουργήσετε έναν ανεξάρτητο μηχανισμό του ΟΗΕ για τη διερεύνηση και τον τερματισμό της ατιμωρησίας για σοβαρά εγκλήματα στο Ιράν. Η παγκόσμια πίεση έχει αποτελέσματα και πρέπει να περιλαμβάνει στοχευμένες κυρώσεις για τους Ιρανούς αξιοματούχους και τους θεσμούς που είναι υπεύθυνοι για θανατηφόρα βία κατά των διαδηλωτών.


Πληκτρολόγησε το email σου και πάτα «υπογράφω»:ΥΠΟΓΡΑΦΩΣ υνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.

Είναι τρομακτικό – ιρανικά δικαστήρια καταδίκασαν πέντε ανθρώπους σε θάνατο για τις μαζικές διαδηλώσεις που σάρωσαν τη χώρα.

Πολλοί περισσότεροι κινδυνεύουν άμεσα. Δημοσιογράφοι, ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, φοιτητές, μητέρες και μαθητές έχουν σκοτωθεί – και πολλοί απ’ τους συλληφθέντες βασανίζονται, εξαφανίζονται και δικάζονται άδικα.

Το καθεστώς δεν υποχωρεί, και τώρα καταφεύγει ακόμα και σε δημόσιες εκτελέσεις για να καταπνίξει την επανάσταση. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του λαού του Ιράν!

Χιλιάδες Ιρανοί πολίτες συνεχίζουν να διαδηλώνουν και μπορούμε να βοηθήσουμε τον αγώνα τους για ελευθερία και δικαιοσύνη να μείνει στο επίκεντρο της προσοχής. Υπόγραψε την επείγουσα εκστρατεία για να ζητήσουμε απ’ τις κυβερνήσεις να βοηθήσουν να μπει τέλος σ’ αυτές τις δολοφονίες – και θα παραδώσουμε τις φωνές μας κατευθείαν σε μια κρίσιμη συνάντηση του ΟΗΕ.

Σήμερα, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει ειδική συνάντηση για να συζητήσει για τις διαδηλώσεις στο Ιράν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των πιο σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν στο Ιράν κατά την πρόσφατη καταστολή.

Απαιτείται παγκόσμια αλληλεγγύη για να κάνουμε την έκκληση για ελευθερία να ακουστεί δυνατά, κι η υποστήριξή μας μπορεί να δείξει στους ηγέτες πως όλος ο κόσμος στέκεται στο πλευρό του λαού του Ιράν. Λάβε μέρος στην εκστρατεία για να ζητήσουμε σταματήσουν οι αιματοχυσίες και διάδωσέ το παντού:
Ζήτα απ’ τον ΟΗΕ να σταματήσει τη βίαιη καταστολή στο Ιράν
Απ’ τις σκληρές καταστολές στο Θιβέτ και τη Βιρμανία, μέχρι την Αραβική Άνοιξη, το κίνημά μας έχει σταθεί ξανά και ξανά στο πλευρό κινημάτων υπέρ της δημοκρατίας. Τώρα που οι γενναίοι πολίτες του Ιράν συνθλίβονται γιατί θέλουν μια δίκαιη κυβέρνηση ισότητας κι ελευθερίας, ας κάνουμε την έκκλησή τους να ακουστεί δυνατά.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Η ομάδα του Avaaz