Και να καθαρίσουμε τους Κακομούτσουνους!

Του Νίκου Λακόπουλου

Φυσικά δεν συμφωνώ, ούτε αποδέχομαι ως καθαρές πολιτικές πράξεις, τις δολοφονίες σε ενέδρες ανθρώπων που κάποιοι έκριναν ότι είναι ένοχοι για κάτι.

Ειδικά όταν επαναφέρουν την θανατική ποινή -που ένα πιο προηγμένο -από αυτούς- πολιτικό σύστημα την κατάργησε και καλά έκανε.

Ούτε συμφωνώ με το σχόλιο του Γιώργου Φιλιππάκη, αλλά συμπαρίσταμαι αμέριστα στον φίλο και συναγωνιστή σε κοινούς αγώνες -παλιά που …κάναμε κι αγώνες.

Οι επικριτές του τελικά δεν έχουν στόχο την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής, αλλά την ελευθερία της έκφρασης.

Ίσως και καμιά θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας!

Όσοι γνωρίζουν τον Γιώργο Φιλιππάκη γνωρίζουν πως δεν μπορεί να ασκήσει βία, ούτε σε μυρμήγκι. Η ευγένειά του και το ήθος του μαζί με το αγωνιστικό παρελθόν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου συμβαδίζουν με τις μάχες του για την ελευθεροτυπία.

Προφανώς το ότι είναι γραμματέας της ΕΣΗΕΑ -με την καταγγελία του Στουρνάρα- που αποκαλεί…¨τομάρι”-στην ανάρτησή του στο F/B- έπαιξε ρόλο στη δίωξή και την σύλληψή του.

Πότε όμως ο νόμος περί μίσους εφαρμόστηκε όταν αφορούσε δηλώσεις μητροπολιτών;

Πότε διώχτηκε Αρχιεπίσκοπος για παρόμοιες δηλώσεις ή όσοι -εκκλησιάρχες και υπουργοί- περιέφεραν λείψανα αγίων πέφτοντας σε σειρά ποινικών αδικημάτων όπως πλάνη, απάτη, περιύβριση νεκρών, εμπόριο ίσως ανύπαρκτων αγίων;

Διώκονται όλοι όσοι στο διαδίκτυο κάνουν παρόμοιες ή καθαρά υπέρ της βίας ή μόνο ο Φιλιππάκης;

Το Facebook είναι ιδιωτικός ή δημόσιος χώρος;

Πώς λέγεται το αδίκημα της ίδιας της δικαιοσύνης όταν διώκει κάποιον, αλλά δεν εφαρμόζει τον ίδιο νόμο σε άλλους- όπως πολύ συχνά μητροπολίτες ή ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος;

To σχόλιο του Φιλιππάκη -που έγινε χωρίς δόλο- δεν είναι παρότρυνση σε βία. Απλά λέει ο άνθρωπος ότι δεν θα τον χάλαγε αν έπεφτε μια βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα.

Αν είναι να διωχθεί ο Φιλιππάκης η Εισαγγελία πρέπει να επιληφθεί άμεσα του θέματος πως κυκλοφορεί στην Ελλάδα το βιβλίο του Μπόρις Βιαν “Και να καθαρίσουμε τους Κακομούτσουνους”.

Ο Μπορίς Βιαν δημιουργός μιας “γλώσσας-σύμπαντος” δηλώνει μέσω του ήρωά του: “Υπάρχουν στιγμές που διερωτώμαι αν παίζω με τις λέξεις. Μήπως τελικά οι λέξεις είναι φτιαγμένες ακριβώς γι’ αυτό;”

Φυσικά και οι λέξεις καμιά φορά σκοτώνουν. Αναρωτιέμαι τι θα κάνει η Εισαγγελέα -και ο Στουρνάρας- αν σε ένδειξη συμπαράστασης στον Γιώργο Φιλιππάκη χιλιάδες ποστάρουν στα σόσιαλ μίντια την επίμαχη φράση. Θα διωχθούν όλοι για ένα έγκλημα- που τελικά δεν έγινε ποτέ;