Καραμανλής, Μπακογιάννη, Κακλαμάνης, Κεφαλογιάννη θα κάνουν χρήση της «ρήτρας Μητσοτάκη»; Ή πάλι «μούγκα μες στη στρούγκα;

Στη σύνταξη του ΑΠ έφτασε επιστολή πολίτη- τα στοιχεία του στη διάθεσή μας-που δημοσιεύεται αυτούσια:

«Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ψήφισε το 2015 -απέχοντας- με προσχηματικούς λογούς την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για την προεδρία της Δημοκρατίας δημιούργησε ένα προηγούμενο στο κόμμα του.

Είναι κάτι σαν ρήτρα: αφού το έκανε αυτός – και δεν τον εμπόδισε να γίνει αρχηγός το κόμματος, γιατί δεν μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε , από το ίδιο κόμμα;

Εκείνη η πρωτοβουλία Μητσοτάκη στοιχειώνει σήμερα τη ΝΔ. Ειδικά όσους είχαν τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της υποψηφιότητάς Παυλόπουλου.

Για να μείνουμε στους πιο προβεβλημένους: Κ. Καραμανλής, Ντόρα Μπακογιάννη, Ν. Κακλαμάνης, Όλγα Κεφαλογιάννη -και ο ευρωβουλευτής σήμερα Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που δεν ψηφίζει.  Όλος ο κορμός της ΝΔ δηλαδή.

 Το ερώτημα είναι ποιοι από αυτούς θα κάνουν χρήση τη «ρήτρας Μητσοτάκη» για αποχή από την ψηφοφορία για την  Σακελλαροπούλου. Με επιχείρημα τη συνείδηση τους- που δεν μπορεί να γίνεται κάθε φορά λάστιχο η ρημάδα.

Εκτός του ότι υπάρχει το προηγούμενο του αρχηγού που τους καλύπτει , υπάρχουν και ειδικοί λόγοι για τον καθένα ξεχωριστά. Π.χ. ο Ν. Κακλαμάνης θα επικαλεστεί το «στρατηγικό λάθος» της απομάκρυνσης Παυλόπουλου και θα απόσχει για να είναι συνεπής με τον εαυτό του;

Να πάρει και να σηκώσει, δεν  ψηφίζουν για ένα επίδομα και δεν βαριέσαι. Ψηφίζουν για τον κορυφαίο θεσμό της χώρας. Δεν χωρεί κομματική πειθαρχία. Δικαιούνται να κινηθούν στο πεδίο του αυτοσεβασμού τους. Το μόνο ιερό για το δημόσιο πρόσωπο πρέπει είναι η ελευθερία του.

Άλλωστε οι προαναφερόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από τη σημερινή ηγεσία.  Η τακτική «μούγκα μες τη στρούγκα» δεν χαρακτήριζε ποτέ πολιτικούς με ελεύθερο φρόνημα και στέρεες πεποιθήσεις.

‘Η αλλιως: η συμπεριφορά «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» δεν θα διασώσει κανέναν. Αυτή τη φορά ο Ηρώδης δεν σφάζει νήπια»…

Ελεύθερος πολίτης

Και για την αντιγραφή

Γ. Λ.

ΥΓ. Ακόμη και ο Σαμαράς έδειξε χαρακτήρα.