Κερκόπορτα στην «Καθημερινή»;

Η εφημερίδα «Καθημερινή» ειδικά από τότε που ανέλαβε τη διεύθυνσή της ο Αλέξης Παπαχελάς ανεβάζει διαρκώς το επίπεδο εγκυρότητας της. Είναι πυλώνας της ευρύτερης συντηρητικής παράταξης,-  όπως ήταν το “Βήμα” και τα “Νέα” στο δικό τους χώρο πριν πάρουν την κατηγορία- και η καλύτερη  εφημερίδα, μαζί με την «Εφημερίδα των Συντακτών» στην σημερινή ερημία του Τύπου. Προκύπτει από τη διαχείριση κρίσιμων υποθέσεων, υψηλής πολιτικής σημασίας.

Αλλά στο τείχος αξιοπιστίας που διαμορφώνει για τον εαυτό της και το κοινό της η εφημερίδα  σημειώνονται και ρήγματα, σαν την Κερκόπορτα. Αρθρογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η διαταγή ανοίγματος λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και η προφυλάκιση Παπαντωνίου με μοναδικό «στοιχείο» μια ανακυκλωμένη εικασία στελέχους της εταιρείας Thales, που ήταν γνωστή στη Δικαιοσύνη και καταγεγραμμένη στον Τύπο ήδη από το 2006, δείχνουν ότι δοκιμάζονται πρώτη φορά στη μεταπολίτευση μεθοδεύσεις δίωξης πολιτικών αντιπάλων που μοιάζουν σαν το αντεστραμμένο είδωλο των μετεμφυλιακών διώξεων κατά πολιτικών της Αριστεράς». (Σσ: η υπογράμμιση δική μας).

Ασφαλώς οι  δημοσιογράφοι πρέπει να διατυπώνουν ελεύθερα τη γνώμη τους, ως αρθρογράφοι-, ακόμη και όταν συγκρούεται με τα ρεπορτάζ  που  δημοσιεύονται παραδίπλα. Αλλά ότι σε εφημερίδα του επιπέδου της «Καθημερινής» βρέθηκε κάποιος να αμφισβητήσει τη δικονομική ορθότητα της προφυλάκισης Παπαντωνίου και να την εντάξει  σε «μεθόδευση δίωξης πολιτικών αντίπαλων»- ίσης αξίας με το τυπικό άνοιγμα των λογαριασμών Σημίτη- είναι αξιοσημείωτο. Ας έχουμε το νου μας…