Γνώριζε η Φώφη την αντιθεσμική προβοκάτσια των βουλευτών της;

Η “δεύτερη” ομάδα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Φώφης Γεννηματά κατέθεσε στη Βολή μια ερώτηση για το C4I  -το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων- που παρήγγειλαν και πλήρωσαν οι κυβερνήσεις Σημίτη και το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε γιατί αποδείχθηκε προβληματικό. Στρέφονται εναντίον του Σημίτη; Χωρίς να το καταλαβαίνουν, ναι. Αλλά αυτοί νομίζουν ότι στρέφονται εναντίον υπουργών του… Κ. Καραμανλή!

Η γραφικότητα στην πολιτική δεν είναι ασυνήθιστη, όπως δεν είναι και η ασχετοσύνη. Συνεπώς ότι οι εν λόγω βουλευτές έκαναν παράσταση μέχρι και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν είναι και προς θάνατο. Τόσο καταλαβαίνουν, τόσο κάνουν. Για την ακρίβεια το κάνουν στα πλαίσια της επιχείρησης αντιπερισπασμού στην οποία πρωταγωνιστεί προσωπικά η  επικεφαλής του κόμματός τους.

Οπότε δεν έχει νόημα να τους εξηγήσει κανείς ότι η κυβέρνηση Καραμανλή, που παρέλαβε την διαδικασία οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων σε μια στιγμή που η διεθνής κοινότητα αμφισβητούσε την ικανότητα της χώρας να τους διοργανώσει, δεν είχε και πολλά περιθώρια ελιγμών ούτε στα έργα υποδομής, ούτε τα υπόλοιπα συστήματα.

Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Είναι ότι στην ομάδα των υπουργών για τους οποίους ζητούν -τι άραγε, Ειδικό Δικαστήριο μήπως; – είναι ο σημερινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν αυτά τα καραγκιοζιλίκια είναι σε γνώση της Γεννηματά.

Αν είναι κάποιος πρέπει να της εξηγήσει ότι -καλώς ή κακώς- είναι επικεφαλής κόμματος. Και πρέπει να γνωρίζει που τελειώνει η πολιτική αντιπαράθεση και που αρχίζει η γελοιότητα και η αντιθεσμική προβοκάτσια. Δεν της έκανε εντύπωση ότι σ’ αυτό το κακόγουστο θέατρο κατά του αρχηγού του κράτους δεν μετέχουν οι Βενιζέλος, Λοβέρδος, Σκανδαλίδης, Κρεμαστινός; Γιατί, άραγε;

Ο Συγκλητικός