Κοτζιάς: Αρνητική εξέλιξη η παράλειψη της Κύπρου από την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και πρόεδρος της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση προς την “Greek News” για το Κυπριακό και τις παραλήψεις κυβέρνησης Μητσοτάκη και ομιλίας του στον ΟΗΕ:

«Με μεγάλη μου ανησυχία διαπίστωσα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ,δεν ανέφερε καν τη λέξη Κύπρο. Για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία, Έλληνας πρωθυπουργός δεν επεσήμανε ενώπιον του ΟΗΕ το Κυπριακό και την απαίτηση για μια δίκαιη και σταθερή λύση του, με αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, σε μια ενιαία ομοσπονδιακή Κύπρο, όπου όλοι οι Κύπριοι θα ζουν με ασφάλεια και αρμονικά.

Η πρωτοφανή αυτή «παράλειψη», αποτελεί αρνητική εξέλιξη για τα συμφέροντα του ελληνισμού, των δύο κρατών και των λαών τους συνολικά. Εάν η Ελλάδα, όμως, δεν μπορεί και δεν θέλει να συμπαρασταθεί πραγματικά και ουσιαστικά στην Κύπρο, τότε πώς περιμένει τρίτοι να σταθούν αλληλέγγυοι μαζί μας;

Η Τουρκία έχει ως πρωταρχικό της στόχο την αποκοπή της Κύπρου από την Ελλάδα και την απομόνωσή της. Όποτε η Ελλάδα εγκατέλειψε την Κύπρο, το πλήρωσε και η ίδια ακριβά. Την δημόσια «παράλειψη» Μητσοτάκη, την κατέγραψαν προσεχτικά οι Τούρκοι. Νιώθουν ήδη ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των πιέσεών τους πάνω του.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πίσω στις πιέσεις της Τουρκίας που, επιπλέον, «απαιτεί την αποστρατιωτικοποίηση» ελληνικών νησιών, δηλαδή την αποχώρηση ελληνικών στρατευμάτων από ελληνικό έδαφος (!), την ώρα που τα τουρκικά στρατεύματα κατέχουν παράνομα και προκλητικά την βόρεια Κύπρο.

Χρειάζεται στροφή πολιτικής στην Αθήνα. Άμεση και πλήρη στήριξη της δοκιμαζόμενης Κύπρου, σφυρηλάτηση της πολιτικής και διπλωματικής συνεργασίας των δύο κρατών, από κοινού απάντηση και απόκρουση των τουρκικών προκλήσεων και παρανομιών».

ΑΠΟ ΤΟ GREEK NEWS