Κουμπάρε, πολλά λαλείς!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Καλύτερα κρυμμένος και να αφήνετε να βγάζει το ψωμί του ο …  κ. Αρτοποιός, παρά να εμφανίζεσθε σαν guest star, απονομής επαίνων και ευχαριστιών αποτυχημένου θιάσου, προκαλώντας την μήνη των πληγέντων αλλά και αυτών που προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους! Κουμπάρε προσαρμοστήκατε ταχύτατα στην νεοελληνική συμπεριφορά των συνεταίρων σας και φέρεσθε επιτηδείως ανάλογα!

Είπαμε, είμαστε ένας λαός που δεν φημίζεται για την οξυδέρκειά του, όμως δεν είμαστε και όλοι ανόητοι για να λαλείτε πολλά και τέτοια. Οι ανόητοι έχουν πειστεί ήδη εδώ και καιρό, οπότε να συνεχίζετε να μιλάτε έτσι και να καταβάλετε  προσπάθεια να μην γελάσετε, με αυτά που αναλύετε επί εικοσαλέπτου υποκρινόμενος, θα … ξυπνήσετε και τους ακολούθους σας στο τέλος. Στην σύντομα επόμενη ευκαιρία κατάσβεσης πυρκαγιάς, για να κάνετε την μεγάλη διαφορά, δώστε μάνικες και σε παπάδες commandos, να κάνουν και ένα θαύμα αναχαίτησης ή οριοθέτησης της φωτιάς! Με έναν σμπάρο πολλά τρυγόνια … πιστών.

Στην περίπτωση αποτυχίας κατάσβεσης, να μια απόδειξη πως είμαστε αμαρτωλοί και δεχόμαστε την θεία τιμωρία. Πάλι από επάνω βγαίνετε, κουμπάρε! Μείνετε όμως πίσω στα παρασκήνια, να κινείτε αθόρυβα τα νήματα του 112 που προσκυνάτε, γιατί το μπροστά δεν το … έχετε και εκτίθεστε πολλά λαλώντας και ανόητα. Παραλείψατε να ευχαριστήσετε και τους δικούς σου, εκτός όλων των άλλων! Υπό την εποπτεία σας, όλα και όλοι, λειτούργησαν άψογα, αλλιώς η πυρκαγιά θα απειλούσε με εκκένωση, μέσω του 112 και χωριά των … Κυθήρων, που έφθασε ο καπνός μόνο! Απoφεύχθη όμως τέτοια καταστροφή, λόγω του συντονισμένου σας σχεδίου εμπνευσμένης σύλληψης και εφαρμογής.

Δικαίως θα σας απένειμαν όσκαρ σκηνοθεσίας ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά και βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου. Οσκαριική έκφραση το: “Μαθαίνουμε από τα λάθη μας”, αλλά άστοχη, γιατί εσείς κουμπάρε, λάθη δεν κάνετε. Η εμπνευσμένη σκηνή με τον αστυνόμο που προσπαθεί να σβήσει  την φωτιά με … ποτιστήρι, ήταν χαστούκι στον Φράνσις Φορντ Κόπολα! Φανερώνει το ταλέντο σας. Να που η μεταγραφή σας, αποδεικνύεται εξόχως επιτυχημένη, συμπληρώνοντας το κενό που υπήρχε.

Αναμένουμε εναγωνίως τις νέες σας επιτυχίες, που προσπαθούν ανεπιτυχώς να σαμποτάρουν οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας δεκάδες καμένα σπίτια και επιχειρήσεις και αγανακτισμένους πολίτες, τάχα! Εύγε και για την φράση σας, πως τα δύσκολα έρχονται, αποδεικνύοντας έτσι πως είστε για τα δύσκολα! Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Παλαιά Πεντέλη και έφθασε στην Ανθούσα, ήταν απλώς μια προπόνηση για τα μελλούμενα!

Κακεντρεχής πυρόπληκτος, παρατήρησε πως ήταν περισσότεροι οι αστυνόμοι και οι δημοσιογράφοι από τους πυροσβέστες! Κάντε του ντρίπλα με τους παπάδες commandos! Αν αντιδράσει, είναι σίγουρα άπιστος και θα τιμωρηθεί πάραυτα, από την θεία δίκη. Κουμπάρε, η επιτυχία σας έχει επισκιάσει αυτή του προκατόχου σας κ. Χαρδαλιά, που ξεχάσθηκε κιόλας! Και πάλι εύγε!