Κυριάκος Μητσοτάκης: Για πολιτικός δεν κάνει, αλλά για …σύμβουλος γάμου καλός είναι. Και οι γκάφες, γκάφες…

Του Γ. Λακόπουλου

Να αρχίσουμε με απορίες. Πρώτη: ήταν δική του ιδέα ή πρόκειται για τις συνήθεις αμερικανιές των επικοινωνιολόγων του-, μήπως «σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται»; Δεύτερη: δεν υπάρχει ένας δικός του άνθρωπος να τον προστατεύσει;

Πάντως ο  Κυριάκος Μητσοτάκης αναβαθμίζει τη δημόσια παρουσία του. Από την Τατιάνα Στεφανίδου, στην εκπομπή της οποίας εμφανίσθηκε προ τριετίας, τον είδαμε τώρα στην- «ελαφρολαϊκή», αλλά ευπρεπή- εκπομπή “Happy day” κυρίας Σταματίνας Τσιμτσιλή.

Τουλάχιστο η κοπέλα έλεγε «κύριε πρόεδρε» και όχι  «Κυριάκο», σαν την άλλη. Ο ίδιος πάντως ήταν μες στην καλή χαρά- σαν να του πάει αυτό το περιβάλλον:

“Πρέπει να σας πω ότι εμένα μου αρέσει και η εκπομπή σας διότι δίνετε πάντα μια χαμογελαστή νότα, το λέει και το όνομα της” είπε στην παρουσιάστρια.  Άρα τη… βλέπει. Άβυσσος η ψυχή του πολιτικού.

Η θεματολογία του δεν άλλαξε: τα οικογενειακά του προβλήματα, τα παιδιά του και άλλα παρεμφερή ζητήματα υψηλού  πολιτικού ενδιαφέροντος.  Πάντως έδειξε ένα ταλέντο: θα μπορούσε να γίνει ένας καλός σύμβουλος γάμου.

Για όσους δεν κατάλαβαν: στην πιο κρίσιμη καμπή της προεκλογικής καμπάνιας  ο πρόεδρος της ΝΔ έκρινε σκόπιμο να εμφανιστεί σε πρωινάδικο  και να δώσει συμβουλές σε… ζευγάρια για να σώσουν το γάμο  τους: « Δεν πιστεύω ότι άμα το γυαλί κολλήσει, δεν ξανακολλάει».

Μιλούσε ακατάσχετα για τις ταλαντεύσεις του γάμου με την Μαρέβα. Την κυρία Γκραμπρόφσκι, που λέει και η Ντόρα Μπακογιάννη.  Παρότι, όπως  είπε, «προσπαθήσαμε να μιλήσουμε πολύ δημόσια γι’ αυτό το θέμα» -άλλη δουλειά δεν κάνει. Με μπόλικο μελό.

Είναι άγνωστο ποιον ενδιαφέρει να λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης : «Εμείς ήμασταν αρκετά χρόνια χώρια. Ξαναβρεθήκαμε μαζί. Περάσαμε μία μεγάλη προσωπική δυσκολία, όπως, νομίζω, πολλές οικογένειες περνούν τις δικές τους δυσκολίες. Είμαστε ξανά μαζί. Νομίζω ότι είμαστε καλύτερα από ό,τι ήμασταν».

Κανένας πολιτικός αρχηγός δεν το έκανε ως τώρα και μάλιστα με τόση συχνότητα και… προθυμία. Όπως δεν το έκανε κανείς και για τα .. παιδιά του. Δεν ξέρουμε καν πώς είναι στην όψη. Κανείς δεν τους  στέλνει ευχές -όπως κάνει και με τη σύζυγό του- με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ή από τηλεοράσεως.

Ποιον ενδιαφέρει  αν ο Μητσοτάκης έχει αδυναμία στη «μικρούλα του»; Αν «έχει μία καταπληκτική σχέση, ευτυχώς, και με τα τρία του παιδιά»; Σε ποιον μοιάζουν ή τι κάνει στις προσωπικές στιγμές του με τη σύζυγό του;

Όποιος  πολιτικός  θέλει να προστατεύσει την ιδιωτική  ζωή δεν βγάλει τα εσώψυχα του και την οικογενειακή του  λειτουργία φόρα παρτίδα στην τηλεόραση.

Από τον Κυριάκο μάθαμε ότι η σύζυγός του  μόνο μια διαφορά έχει από έναν άγγελο: είναι, επιπλέον, και επιτυχημένη επιχειρηματίας. Με την ευκαιρία της έκανε και ρεκλάμα για να πάνε καλύτερα οι δουλειές.  Όχι σαν τον Στουρνάρα του οποίου η σύζυγος «είναι το πιο έντιμο άτομο στο κόσμο», αλλά όπως ενημέρωσε τη …Βουλή, οι δουλειές με το ΚΕΛΠΝΟ, την έβαλαν μέσα

Τώρα λοιπόν ξέρουμε  τα πάντα για την κυρία Μαρέβα. Π.χ.  “Έρχεται συχνά μαζί μου, πράγμα το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι είναι μια ωραία παρέα στην προεκλογική περίοδο».

Ότι οι εκλογές  είναι ευκαιρία «να είμαστε μαζί και να ξεκλέβουμε λίγες ιδιωτικές στιγμές» . Και για όποιον δεν τον πιστεύει, είχε και παράδειγμα: “Τώρα, ας πούμε, στα Χανιά. Ξεκλέψαμε μετά μία ωρίτσα, να πάμε να φάμε οι δυο μας σ’ ένα πολύ ωραίο παραλιακό ταβερνάκι».  Ενημέρωση με ακρίβεια.

Υποψήφιος Πρωθυπουργός, άκουγε τη παρουσιάστρια να του λέει: «Εγώ παρακολουθώντας σας με την Μαρέβα, βλέπω ένα ζευγάρι πολύ ερωτευμένο, σαν να ήταν προορισμένο να είναι για πάντα μαζί. Αυτό το διάλειμμα στη σχέση σας βοήθησε ώστε να το αντιληφθείτε και οι δύο;  Η Μαρέβα είναι τόσο δυναμική όσο φαίνεται;  Πώς είναι σαν σύζυγος, σαν φίλη;  Πώς είναι σαν γυναίκα;».

Και απαντούσε. «Νομίζω ότι ο κόσμος βλέπει τη δυναμική της πλευρά- μια επιτυχημένη επιχειρηματίας» . Η επιχείρησή της είναι μία διαφήμιση και για την Ελλάδα». Η Μαρέβα «έχει δώσει πάρα πολλές δουλειές στη Βόρεια Ελλάδα, σε γυναίκες. Έχει αναβιώσει, σ’ ένα βαθμό, το μετάξι στο Σουφλί. Είναι πολύ ωραία αυτά τα οποία έχει κάνει».

Σημείωση: αν αυτό δεν είναι… γκρίζα διαφήμιση για τα ρούχα που πουλάει η Μαρέβα, τι είναι; Και στην οθόνη δεν έγραφε: ‘Η εκπομπή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος”.

Τι άλλο; «Είναι  πάρα πολύ καλός άνθρωπος, πολύ τρυφερός. Νοιάζεται πολύ για τους ανθρώπους».  Αλλά «προσπαθεί να κρατήσει πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη». Και το πολύ πρωτότυπο: «Επειδή έχουμε και πολλά κοινά ενδιαφέροντα μπορεί να πάμε να κάνουμε κανένα ποδήλατο μαζί ή να πάμε να τρέξουμε μαζί, να πάμε να περπατήσουμε μαζί».  

Ωραία πράγματα, ενημερωτικά. Ότι περίμεναν να ακούσουν οι ψηφοφόροι  για τη χώρα, την Ευρώπη και τις λοιπές αηδίες για τις οποίας κάνοντας να  ψηφίσουν.

Του αγοράζει τις γραβάτες μου και ενίοτε του λέει «τι είναι αυτά που έχεις βάλει, πώς ντύθηκες;». Αλλά και ο ίδιος είναι  ιπποτικός  και της κάνει  κομπλιμέντα για το ντύσιμο ή το χτένισμα της». Νομίζω τα κομπλιμέντα πρέπει να γίνονται» γιατί αν δεν το κάνει «μετά να ακούμε τα εξ αμάξης

Μεγαλύτερη γκάφα -και τον έβγαλε στο κλαρί η Εφημερίδα των Συντακτών- ήταν ότι ενώ προσπαθούσε να εμφανιστεί ως σύγχρονος σύζυγος, πέταξε φαλλοκρατικές κοτρόνες: «Ξέρω καλά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός είναι βασικά ζήτημα περισσότερο γυναικείο». Και άλλα παρεμφερή.

Ίσως όμως η επιτομή της γκάφας ήταν άλλη. Ενώ ως τώρα έδενε κόμπο ότι θα σαρώσει, η παρουσιάστρια τον βρήκε μπόσικο και του απέσπασε τη δήλωση για τις εκλογές: “Το  αποτέλεσμα που λέω το επιθυμώ, δεν μπορώ να προβλέψω».

 ΥΓ: Τα αποσπάσματα σε εισαγωγικά δεν είναι υπερβολές. Μεταφέρθηκαν από την απομαγνητοφώνηση στο επίσημο site  της ΝΔ.