Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαγνισμοί

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Δυο επιχειρήσεις εξαγνισμού σε 48 ώρες: ο Κούγιας εξαγνίζει τον Λιγνάδη εν όψει Εφετείου και ο Μητσοτάκης τον εαυτό του εν όψει εκλογών…

«Ασκήσεις συναίνεσης απέναντι την τοξικότητα», ήταν το πρωτοσέλιδο «χτύπημα» φιλοκυβερνητικής εφημερίδας. Από ποιόν; Δεν θα το πιστέψετε: από τον… Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ο άνθρωπος που στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και μιλούσε για «εκτσογλανισμούς» και «έδειχνε» την αξιωματική αντιπολίτευση για μια βομβιστική επίθεση, τώρα ασκείται στη… συναίνεση.

Για να αξιολογηθεί, πίσω από τη σκηνοθεσία, η ψυχική κατάσταση του Πρωθυπουργού, πρέπει να συνδεθεί με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Προ ημερών η συντριβή της θεωρίας περί «σκευωρίας» για το σκάνδαλο Νοβάρτις, τον οδήγησε σε αμφισβήτηση της τελεσίδικης κρίσης του Δικαστικού Συμβουλίου. Αυτό δεν είναι τοξικότητα;

Τώρα η καθολική λαϊκή αντίδραση για την απελευθέρωση Λιγνάδη, τον κάνει εμπρηστή που δεν θέλει τη φωτιά.

Αντιλαμβανόμενος ότι η πανωλεθρία -ειδικά στα συντηρητικά στρώματα, που είναι βασικό ακροατήριο του-δεν σταματάει στη Μενδώνη , από κήρυκας της τοξικότητας έγινε θεραπευτής της.

Αφού ο ατυχής εκπρόσωπός του απέτυχε να εξηγήσει – με ένα ακατάληπτο κείμενο ανέγνωσε- ότι πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει,ο Πρωθυπουργός πήγε στη Βουλή να αλλάξει πλάκα στο γραμμόφωνο.

Αλλά στο δρόμο για την «άσκηση συναίνεσης», τον πρόλαβε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο άπειρος υπουργός που διαπόμπευσε τον εαυτό του, -μοιράζοντας αργύρια σιωπής στο μιντιακό σύστημα-αποφάσισε να σώσει την ψυχή του: «η κοινωνία δεν ανέχεται να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι βιαστές».

Πρωθυπουργός που σέβεται τον εαυτό του ή θα επικύρωνε τη θέση του υπουργού του ή θα τον απέπεμπε- αν δεν είναι και θέση της κυβέρνησης

Ούτε το ένα μπορεί ο Μητσοτάκης, ούτε το άλλο. Δεν επικυρώνει, γιατί δεν είναι και δική του τοποθέτηση. Αν ήταν, θα την είχε διακηρύξει πρώτος.

Αν πάλι το αφήσει να περάσει ως κυβερνητική θεση -όπως ψιλοεπιχείρησε ο Οικονόμου- θα γελάσουν και τα εμπριμέ ερίφια.

Τι είδους κυβερνητική θέση είναι, όταν δεν διατυπώνεται από τους υπουργούς, αλλά ούτε από τον Πρωθυπουργό;

Την ώρα που έφευγε από το Κοινοβούλιο, έπεσε επάνω στον… Κούγια!

Χαρακτήρισε τον Πέτσα «υφυπουργό», «διορισμένο και όχι εκλεγμένο», «άσχετο» με τη δίκη και τη νομοθεσία, επέκρινε στην πρόσκλησή του στον ΑΝΤ1– χωρίς την άδειά του- και αποφάνθηκε:

«Εκανε μια απαράδεκτη κριτική της δικαστικής αποφάσεως για τον Δημήτρη Λιγνάδη, αποδεικνύοντας ότι είναι επικίνδυνος στο να υπηρετεί τον ελληνικό λαό».

Ο Πέτσας λέει μια αλήθεια, ο Κούγιας ζητάει την αποπομπή του -γιατί δεν ποιεί την νήσσαν, όπως οι λοιποί «άσχετοι» υπουργοί-και ο Μητσοτάκης δείχνει να μην ξέρει με ποιον να πάει και ποιον να αφήσει και ψάχνει συναινέσεις.

Δυο επιχειρήσεις εξαγνισμού σε 48 ώρες: ο Κούγιας εξαγνίζει τον Λιγνάδη εν όψει Εφετείου και ο Μητσοτάκης τον εαυτό του εν όψει εκλογών…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR