Κυριάκος Μητσοτάκης: Πανουργία

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αποδίδοντας φοβικά στον αντίπαλό του την δήθεν πρόθεση να τον συνδέσει με νοθεία, ο Μητσοτάκης φλερτάρει με την ιδέα -και προσπαθεί με πανουργία να καλυφθεί εκ των προτέρων.

Τι ήταν αυτό που εκστόμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για δήθεν πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών- που τάχα θα κερδίσει ο ίδιος;

Κάποιοι από όσους γνωρίζουν τα εσωτερικά του μεγάρου Μαξίμου, βεβαιώνουν ότι δεν προέρχεται από κανένα επιτελείο πολιτικού μάρκετινγκ. Αποτελεί προσωπική του επινόηση.

Απεικονίζει μια σταθερά της πολιτικής διαδρομής του: την πανουργία. Χαρακτηριστικό των σχέσεων του με τους άλλους, από το… Κολέγιο ακόμη.

Στην πολιτική οι χειρισμοί του δεν είναι πάντα προϊόν σχεδιασμού, αλλά εκδήλωση πανουργίας. Ακόμη και στην οικογένειά του.

Συμμάχησε με τον άσπονδο εχθρό του πατέρα του και τον χρησιμοποίησε για να πετάξει την αδελφή του έξω από την κούρσα για την ηγεσία της ΝΔ -για να πάρει τη θέση της.

Όταν άρπαξε, με πανουργία κατά Μεϊμαράκη- την ηγεσία, συρρίκνωσε την πολιτική υπόσταση της Ντόρας: προεξοφλώντας ότι με αυτόν Πρωθυπουργό, δεν θα είναι υπουργός.

Υποκριτικός αντί-νεποτισμός, από τη στιγμή που τοποθέτησε δεξί χέρι τον ανιψιό του και έδωσε στη σύζυγό του ρόλο πρώτης κυρίας, -που δεν προβλέπεται στη χώρα.

Η σύνθεση της κυβέρνησής του, υπόκειται σε πανούργους υπολογισμούς.

Έδωσε τρία κρίσιμα χαρτοφυλάκια σε πρόσωπα με ακροδεξιά προέλευση. Ως ξένα σώματα στη ΝΔ δεν θα τους κλάψει κανείς, αν τους διώξει.

Μπροστά σε όσα κοσμούν το παρελθόν του Βορίδη, του Γεωργιάδη και του Άδωνι, ο Καμμένος -στον οποίο επιτίθεται ο Κυριάκος- είναι… κεντροαριστερός.

Έδωσε υπουργεία σε τρεις αποστάτες του ΠΑΣΟΚ κλείνοντάς τους για πάντα στη στρούγκα του. Ο Πιερρακάκης, ο Χρυσοχοΐδης και η Μενδώνη, είναι πλέον υποχρεωμένοι να τον υπηρετούν.

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έκανε γαργάρα την παρακολούθησή του και η κυρία δέχθηκε πρόσφατα ασμένως τον δημόσιο εξευτελισμό της:

-Μια κυβερνητική δράση -η επέκταση αρχαιολογικού Μουσείου- αποδόθηκε στη… Μαρέβα -και όχι στην αρμόδια υπουργό Πολιτισμού.

Σε υπουργεία που τον ενδιαφέρουν προσωπικά, για δικούς του λόγους- Ενέργεια, Μετανάστευση, Δικαιοσύνη, Άμυνα, Γεωργία- έβαλε πρόσωπα που δεν έχουν γνώσεις για έλεγχο του χαρτοφυλακίου τους: Σκρέκας, Μηταράκης, Τσιάρας, Παναγιωτόπουλος, Γεωργαντάς.

Χωρίς αντίληψη των πραγμάτων, και πολιτικό βάρος δεν αρνούνται την υπογραφή τους στις υποδείξεις του.

Η επιτομή της πανουργίας του, είναι οι παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ που διευθύνει ο ίδιος από την πρώτη μέρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι στην αποδρομή του ο χειρότερος Πρωθυπουργός, θα είναι αδίστακτος- και θα κάνει χειρότερα και από τις υποκλοπές.

Συνειρμικά ο Μητσοτάκης συνδέει την παρουσία του στην ηγεσία της Δεξιάς, με τον αταβισμό που οδηγεί στο 1961.

Αποδίδοντας φοβικά στον αντίπαλό του την δήθεν πρόθεση να τον συνδέσει με νοθεία, φλερτάρει με την ιδέα -και προσπαθεί με πανουργία να καλυφθεί εκ των προτέρων.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR