Κυριάκος Μητσοτάκης: Gravity

Toυ Γ. Λακόπουλου

Ήταν απώλεια προσωπικού ελέγχου; Σαν να έβλεπε μπροστά του την ανταποκρίτρια με το κόκκινο καπέλο να τον ρωτάει «πότε θα σταματήσει τα ψέματα», για τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο…

Ήταν η βιασύνη του να φύγει για τη συνάντηση με τον Πατριάρχη, που τον έκανε να μπερδεύει ημερομηνίες και καταστάσεις;

Ήταν η πλήρης αποσυγκόλληση από την πραγματικότητα που τον οδήγησε να βλέπει τα ιστορικά γεγονότα ανεστραμμένα;

Του έγραψε κάποιος απρόσεκτος λογογράφος μπούρδες- έχει ξανασυμβεί – και τις πέταξε χωρίς να σκεφτεί;

Θόλωσε το μυαλό του, από το σφυροκόπημα Τσίπρα;

Κάθε εξήγηση δεκτή. Πάντως η τελευταία παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, παρέπεμπε στο Gravity του Αλφόνσο Κουαρόν.

Σαν το Τζωρτζ Κλούνει -καμιά σχέση φυσιογνωμικά, εννοείται – αλλά χωρίς τη Σάντρα Μπούλοκ , να πλανάται στο διάστημα, έχοντας χάσει επαφή με το κέντρο ελέγχου.

Το αποκορύφωμα ήταν η αποκάλυψη ότι «στο Μνημόνιο μας έβαλε ο Τσίπρας». Δηλαδή κάποιος που έγινε Πρωθυπουργός πέντε χρόνια μετά το Μνημόνιο.

Μετά την πρώτο σοκ, όσοι αξιολόγησαν την πρωθυπουργική ακαταληψία κατέληξαν ότι δεν έκανε λάθος. Αυτό ήθελε να πει, αυτό είπε.

Στο δικό του ψυχολογικό σύμπαν, ο Τσίπρας ευθύνεται για τα πάντα- άρα και για το Μνημόνιο. Ο ίδιος πάλι το αντίθετο. Δεν ευθύνεται για τίποτε.

Έβαλε την Τουρκία σε διπλωματική απομόνωση- και αν στο ΟΗΕ η Τουρκο-λυβικη συμφωνία είναι επίσημο έγγραφο και ο Ερντογάν αγοράζει όπλα από κοινοτική χώρα, πάλι ο Τσίπρας φταίει.

Δεν υπάρχει ακρίβεια. Κάτι λίγο που ξέφυγε θα τη μαζέψουν με ψιλοβοηθήματα, προς νομίζουν ότι πήραν μεγάλους λογαριασμούς ρεύματος. Η ότι το καροτσάκι με τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ – ξέρει άραγε τι είναι;- ελάφρυνε γιατί δεν έχουν λεφτά να το γεμίσουν.

Η πανδημία δεν του ξέφυγε . Έχει τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, προσλαμβάνει αβέρτα γιατρούς και για την αποτυχία του εμβολιασμού φταίει ο «εθνικός σαμποτέρ» Τσίπρας.

Ότι πεις αρχηγέ. Πετάει ο γάιδαρος.

Ο Τσίπρας έφερε τα μνημόνια και τη χρεοκοπία το 2009-10 , οι κυβερνήσεις του ήταν ως το λαιμό στη διαφθορά, τον ίδιο χειραγωγούσαν οι διαπλεκόμενοι, στελέχη του μπαγλάρωναν εισαγγελείς και ανακριτές, στη δική του κυβερνητική περίοδο καθιερώθηκε ο όρος «κλεπτοκρατία».

Η τερατολογία είναι συνυφασμένη με τον δημόσιο λόγο του Μητσοτάκη, σαν μήλο κάτω από τη μηλιά.

Από την ώρα που πήρε την ηγεσία της ΝΔ, τερατολογώντας κατά Μεϊμαράκη και Καραμανλή: ήταν «εταίροι του Τσίπρα».

Όταν θα φύγει από την πρωθυπουργία , θα μπορεί να κάνει παρέα με τον Γ. Παπανδρέου, που επιμένει ότι «έσωσε τη χώρα» , «λεφτά υπήρχαν» και η αναρρίχησή του στην ηγεσία το 2004 ήταν «εκλογή».

Οι κληρονόμοι πάντα μοιάζουν. Πρώτα κάνουν κατάχρηση των λέξεων και μετά τις φθείρουν.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR