Κυριάκο, δώστα όλα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το κοινωνικό του πρόγραμμα- ξανά, αφού ήδη πολλές από τις εξαγγελίες του να υλοποιούνται. Βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα. Αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους κατά 30% εντός διετίας.  Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9%, από 22% που είναι σήμερα!

Ενόψει των εκλογών ο κήρυκας εναντίον του λαϊκισμού δεν κρατήθηκε και τάδωσε όλα. Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για όλους στο 15%, από 20%, εντός της τετραετίας.  Καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, (από 13% και 24% σήμερα). Μείωση των λογαριασμών του ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά!

Χαρίζω χρέη, δάνεια χαρίζω! Αύξηση της δαπάνης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο Euro1 δισ. ετησίως, για την κάλυψη 800.000 συμπολιτών μας. Αύξηση του προϋπολογισμού για τα επιδόματα ανεργίας κατά 200 εκατ. ευρώ και διπλασιασμός του αριθμού των δικαιούχων. Πού θα τα βρεί όλα αυτά και γιατί δεν τα κάνει η σημερινή κυβέρνηση ή δεν τάκανε η κυβέρνηση Σαμαρά;

O Kυριάκος βλέποντας την ψαλίδα να κλείνει στις δημοσκοπήσεις κατηγορώντας την κυβέρνηση για παροχολογία έκοψε το σκοινί με εκτεταμένη παροχολογία, αλλά δεν ξεχνά και το σκληρό του πρόγραμμα για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ή  πως«για την ΝΔ υπάρχουν σύνορα που πρέπει να φυλάσσονται»- μάλλον απάντηση στην πρόταση της Χρυσής Αυγής για συνεργασία.

Το πιο τέλειο είναι το κλείσιμο της ομιλίας του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: «Μας έφτασε ο λαϊκισμός, πράγματι, στην άκρη του γκρεμού το καλοκαίρι του 2015″. Γι΄αυτό συνεχίζουμε… Είναι που αυτός δεν θα υποσχόταν τίποτε! Και ο προεκλογικός αγώνας δεν κορυφώθηκε ακόμα…