Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Αποστροφή

Του Γ. Λακόπουλου

Δέκα λεπτά Μπογδάνος στη τηλεόραση , αρκούν για να γυρίσουν οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας τις πλάτες τους στην πολιτική, με αποστροφή.

Ο Γεραπετρίτης, ο Άδωνις, οι συνήθεις αβανταδόροι του Μητσοτάκη στα ΜΜΕ, συντονίζονται στην περίθαλψη του Μπογδάνου, μετά τη διαγραφή από την Κ.Ο- αλλά όχι και από το κόμμα: «Έκανε λάθος».

Το πιάσαμε το υπονοούμενο: κι ο σκύλος χορτάτος και η πίττα αφάγωτη.

Και ο αρχηγός έκανε τον αρχηγό μπροστά στο τετελεσμένο που τον έφερε ο Δένδιας και η πόρτα της επιστροφής του Μπογδάνου μένει ανοικτή. Αφού συνετιστεί και μετανοήσει.

Η διαγραφή δεν ήταν πράξη διαχωρισμού της ΝΔ από το πολιτικό ποιόν του. Ο ίδιος δηλώνει πάντα μέλος της πλειοψηφίας.

Γελοιοποιεί τους υπερασπιστές του όταν διευκρινίζει με υπερηφάνεια και θράσος ότι δεν ήταν λάθος όσα είπε, αλλά η στιγμή που τα είπε.

Ωστόσο η -έστω εικονική- διαγραφή, λειτούργησε σαν σπυρί που έσπασε και αποκάλυψε ότι η πληγή εντός του κυβερνώντος κόμματος κακοφορμίζει.

Αρκετοί βουλευτές του σκέφτομαι και δρουν με τη νοοτροπία αστυνόμου Β΄της μετεμφυλιακής περιόδου.

Ο αντικομουνιστικός αταβισμός στα κυβερνητικά έδρανα είναι η φυσική εκδήλωση μια ομάδας βουλευτών που σταδιοδρόμησαν με τον ρατσισμό, την απόρριψη του διαφορετικού, την εθνοκαπηλεία.

Ήτοι με στοιχεία του σύγχρονου φασισμού, που σχηματοποιηθήκαν για πρώτη φορά σε πολιτικό φορέα με τον ΛΑΟΣ.

Ο Καρατζαφέρης δεν ήταν ακριβώς ακροδεξιός. Εμπορεύονταν ακροδεξιές ιστορίες για να στρατολογήσει αλαφροΐσκιωτους νεαρούς που ήθελαν να μπουν στη πολιτική και δεν είχαν άλλες δυνατότητες.

Ο ίδιος έγινε πολιτικός αρχηγός όταν οι «νταβατζήδες» της εποχής, αποφάσισαν να εγκαταστήσουν ένα κόμμα στο μαλακό υπογάστριο της ΝΔ -για να αποδυναμώσουν τον Καραμανλή.

Μέρα -νύχτα στα κανάλια. Με τους «σολίστες» του, όπως έλεγε τον Βορίδη, τον Πλεύρη και τον Άδωνι.

Προτού τον πουλήσουν για τον Σαμαρά και σταδιοδρομήσουν στα νεοδημοκρατικά σαλόνια.

Οι τρεις μετέφεραν την ακροδεξιά κουλτούρα στο κόμμα των Καραμανλήδων- που δεν θα τους επέτρεπαν να περάσουν ούτε απ’ έξω.

Ήταν το φυτώριο για τα μπουμπούκια που κοσμούν την τρέχουσα κυβερνητική πλειοψηφία και σκορπούν την τοξική ευωδία του λόγου τους στο δημόσιο βίο και τα ΜΜΕ.

Ο Μητσοτάκης υιοθέτησε την «παροικία των ακραίων» που παρέλαβε, αύξησε τα μέλη της και αναβάθμισε το ρόλο της στη ΝΔ και την κυβέρνηση του.

Αμοραλισμός που ισοδυναμεί με πισώπλατο χτύπημα στο πολιτικό σύστημα.

Ο Μπογδάνος μπορεί να είναι «σούργελο» που λέει ο αριστερός Καρτερός στην «Αυγή» και «γελωτοποιός» που είπε ο αντι-Συριζαίος Λάμψιας από τον «Σκάι».

Αλλά είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση διολίσθησης της σημερινής ΝΔ προς τα δεξιά.

Κακό του κεφαλιού της αν ταυτόχρονα δεν συνέβαινε κάτι χειρότερο: στο πρόσωπο του ευτελίζεται ο δημόσιος βίος.

Δέκα λεπτά Μπογδάνος στη τηλεόραση, αρκούν για να γυρίσουν οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας τις πλάτες τους στην πολιτική, με αποστροφή.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR