Κώστας Ζουράρις: Μια βόμβα στο Υπουργείο Παιδείας

Toυ Νίκου Γαλάτη

image«Η Ελλάδα είναι υπό κατοχή», δήλωσε ο νέος υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης.

«Αισθάνομαι υπουργός σε κυβέρνηση σε μια χώρα υπό κατοχήν, όπως ακριβώς ήταν ο Άρης Βελουχιώτης αρχηγός του μεγαλύτερου στρατού που απελευθέρωσε την Ελλάδα υπό κατοχήν, όπως ήταν ο Σβώλος υπό κατοχήν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για το πώς θα βγούμε από αυτή την «κατοχή» είπε ότι «θα βγούμε με Αντίσταση».

Η άποψη αυτή δεν είναι διαφορετική από αυτή του Πάνου Καμμένου- “κάναμε ένα νέο Γοργοπόταμο”- του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων- στους οποίους ανήκει ο βουλευτής και αρχηγός του “κόμματος” – Πυρίκαυστος Ελλάς”.  Ο νέος υφυπουργός Παιδείας είναι γιος κομμουνιστή- γιατρού -σεξολόγου, Μακρονησιώτη μέλος ΚΚΕ εσωτερικού παλιότερα που συμμετείχε στον Μάη του ΄68 αλλά ανακάλυψε μαζί με την Αρχαία Ελλάδα -για την οποία γράφει και διδάσκει- και την Νεοορθοδοξία.

Από όταν κατέβηκε στις εκλογές με τον Στέλιο Παπαθεμελή και το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο ο Κώστας Ζουράρις έκανε σαφές ότι δέχεται σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια κι εξέπληξε όταν μπήκε στη Βουλή με την ομιλία του στα Αρχαία Ελληνικά:

“Βεβαίως, εμείς διδάξαμε στην οικουμένη, εμείς διδάξαμε πάντοτε, εσαεί και αείποτε και ξανά και ξανά ότι σ’ αυτόν εδώ τον χρονικώς υπεράχρονον τόπον, σ’ αυτόν τον τόπον, στην κορυφήν του Ομήρου και στο ακροθίνιον του Ολύμπου, εμείς οι Ολύμπιοι διδάξαμε εδώ ότι η έρις γίνεται έρως. Ναι, η έρις γίνεται έρως, έρως ελευθερίας και φυσικά ξέρουμε πολύ καλά ότι ξεκινούμε όπως πάντα εδώ και τρεις χιλιάδες ηττημένοι, αλλά ως ηττημένοι είμαστε αυτοί οι οποίοι θα ξαναδώσουμε σ’ αυτόν τον πλανήτη των πεπλανημένων πλανητών και των πλανήτων, την καθ’ ημάς καθεστηκυίαν πολιτείαν. Ποια είναι η καθ’ ημάς καθεστηκυία πολιτεία; Μία και μόνη. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.»

426583-thumb-550x307
“Αυτές τις μέρες, όπως πάντοτε, αείποτε και συνεχώς, θα βυσσοδομούν πάλι η κουστωδία των δυσσεβών Βρυξελλών και εκείνος ο αρχέκακος όφις ο Αλεμανός, γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε στον καθ’ ημάς τρόπον”

Το ανακάτεμα της δημοτικής του Σολωμού, της Ρωμιοσύνης, με την Παναγία και του Επιτάφιου του Περικλέους συγκίνησε πολύ τους Θεσσαλονικείς που τον ξαναψήφισαν αλλά πολλοί λένε πως αποσκοπεί στην «επίδειξη και την πρόκληση» για να εξασφαλίσει δημοσιότητα. Ο Νίκος Σαραντάκος τη χαρακτήρισε «γλωσσικό πυροτέχνημα φτιαγμένο με οίστρο και τέχνη, αλλά, όπως και κάθε πυροτέχνημα, με λίγη μάλλον ουσία – και ίσως παραφορτωμένο”.

Ο Αλέξης Τσίπρας όταν άκουσε τον Ζουράρι να παίζει πιάνο στο “πάρτυ” με τους κυβερνητικούς βουλευτές στο Μέγαρο Μαξίμου ενθουσιάστηκε και τον έκανε υφυπουργό- δώρο στους ΑΝΕΛ αγνοώντας όσα λέγονται για τον Νέο Βαρουφάκη!

“Κύριοι Βουλευταί και κυρίες Βουλευταί ή Βουλευτίνες ή κυρίες και κύριοι σύντροφοι και συντρόφισσες, επειδή σήμερα, αύριο, παραπέρα, αυτές τις μέρες, όπως πάντοτε, αείποτε και συνεχώς, θα βυσσοδομούν πάλι η κουστωδία των δυσσεβών Βρυξελλών και εκείνος ο αρχέκακος όφις ο Αλεμανός, γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε στον καθ’ ημάς τρόπον. Ποιος είναι ο τρόπος μας; Αυτός πάσα γην και θάλασσαν εσβατών τη ημετέρα τόλμην καταναγκάσαντες γενέσθαι μνημεία αΐδια καλών τε και κακών συγκατοικήσαντες και επειδή θα επανέλθουν πάλι οι δυσσεβείς και οι άλλοι Αλεμανοί και ως αρχέκακος όφις, εμείς ξέρουμε ότι θα συμπαραταχθούμε, θα συμπορευθούμε, θα συμπολεμήσουμε τη Yπερμάχω Στρατηγώ που’ χει στα μάτια της ψηφιδωτό τον καημόν της ρωμιοσύνης”.

Ποιοί είναι οι Αλεμανοί και η κουστωδία των Δυσσεβών Βρυξελών; Ποιος είμαι όφις και πως οι ηττημένοι θα κάνουν τον …πλανήτη πολιτεία τους; Πρόκειται για ένα εθνικιστικό παραλήρημα ή για μια πολιτική άποψη που άλλες φορές εξυμνεί ως ήρωες τους Τζιχαντιστές κι άλλες εκφράζει μίσος για την Ευρώπη; To μόνο βέβαιο είναι πως ο πρωθυπουργός έβαλε μια βόμβα στην κυβέρνηση, αν και ο ρόλος του στο Υπουργείο Παιδείας είναι περιφερειακός. Αλλά τι συμβαίνει όταν ένας υφυπουργός μιλάει για Γερμαναράδες -κράτος λησταρχικόν- που μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο ή προτείνει ως όνομα της Φύρομ τη λέξη “Τα παπάρια”; Τι θα γίνει αν συνεχίσει δηλώσεις για την “ψωλεκτασία χρηματοσυμμοριτών΄” -που “εμείς θα πηδήξουμε”;

zouraris_2
” Ναι, η έρις γίνεται έρως, έρως ελευθερίας και φυσικά ξέρουμε πολύ καλά ότι ξεκινούμε όπως πάντα εδώ και τρεις χιλιάδες ηττημένοι, αλλά ως ηττημένοι είμαστε αυτοί οι οποίοι θα ξαναδώσουμε σ’ αυτόν τον πλανήτη των πεπλανημένων πλανητών και των πλανήτων, την καθ’ ημάς καθεστηκυίαν πολιτείαν.”.

«Η Γαλλία είναι η δευτεροπατρίδα μου, την αγαπώ όσο περίπου αγαπώ και την Ελλάδα. Και γι’ αυτό λέω ότι η αγαπημένη μου Γαλλία όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Όπως οι Αμερικανοί με τους Πύργους. Θυμούμαι όταν πριν από 25 χρόνια είχα πάρα πολλούς φοιτητές ισλαμικής καταγωγής, που είχαν γεννηθεί στη Γαλλία, σε μερικούς από αυτούς υπήρχε ένα απίστευτο μίσος εναντίον της Γαλλίας λόγω του αποικιοκρατικού της παρελθόντος».

Στην συζήτηση του προϋπολογισμού ο επίγειος θεός Ζουράρις απήγγειλε νότες για να καταδείξει ότι το γνωστό τραγούδι του Τσιτσάνη «Συνεφιασμένη Κυριακή» και το «Υπερμάχω στρατηγώ» έχουν παρόμοιες τετραστοιχίες και ας τα χωρίζουν όπως είπε…1400 χρόνια. Την είπε κιόλας σε μερικούς βουλευτές όπου τους χαρακτήρισε «σκῶρ» με «ωμέγα και περισπωμένη» ενώ υποσχέθηκε σε κάποιον βουλευτή (δεν καταλάβαμε ποιον) ότι αν του κάνει το γεύμα σε ταβερνάκι θα του πει και την γενική της λέξης. γράφει το site LUBEN. “Λίγο πριν το κλείσιμο είπε ότι οι λέξεις «θεός» «θάλασσα» και «χέζω» είναι ίδιες από τα ομηρικά έτη. Σε ευχαριστούμε για την ύπαρξή σου Ζουράρι!”

“Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, άπαντες στο Μαξίμου προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν την απάντηση του 76χρονου πολιτικού, και ιδιαίτερα τη φράση για τις μυροφόρες, ζητώντας μέχρι και τη βοήθεια έγκριτων ακαδημαϊκών. Τελικά, αποφασίστηκε να παρθεί το ρίσκο της τοποθέτησης του κ. Ζουράρι στη θέση του υφυπουργού, με το σκεπτικό πως ακόμη κι αν αποκάλυπτε ότι απάντησε αρνητικά, κανείς δεν θα τον καταλάβαινε” γράφει το σατυρικό ΚΟΥΛΟΥΡΙ.GR ‘Τελικά, όλα κύλησαν ομαλά και στην κυβέρνηση αποφάσισαν να διορίσουν άμεσα προσωπική διερμηνέα για τον νέο υφυπουργό”.