Κώστας Καραμανλής: Τώρα!

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Μητσοτάκης, ως πιονέρος των Αμερικανών, καταπίνει το τυράκι του Ερντογάν – που έχει ανοιχτή γραμμή μαζί τους – κόβει τις γέφυρες με τη Ρωσία και στο τέλος η χώρα θα μένει με τον μουτζούρη στο χέρι.

Τρόμος: Ο Μπάιντεν παίζει τον Κένεντι μέσω των Τούρκων. Ζητάει από τον Ερντογάν να στείλει στην Ουκρανία τους ρωσικούς S-400 που διαθέτει. Και γαία πυρί μιχθήτω.

Ας το έχουν υπόψη τους όσοι δεν βλέπουν που σύρει την Ευρώπη και που οδηγούν οι απειλές του προς την Κίνα.

Απειλή:– για την Ελλάδα. Σε αντάλλαγμα η Τουρκία θα πάρει τη συμμετοχή της στο προγραμμάτων F-35.

Δεν θα αγοράσει, θα είναι συμπαραγωγός. Ποια Rafal και ποιος Μακρόν;

Ανησυχία: από αυτά προκύπτει ότι κάτι δεν κάνει σωστά ο ημέτερος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη φαρσοκωμωδία ότι είχε βάλει τον Ερντογάν, σε «διπλωματική απομόνωση», οδηγήθηκε στην πιστοποίησή του ως …θεματοφύλακα του διεθνούς Δικαίου.

Η παράσταση του Βοσπόρου αποδεικνύεται φιάσκο για τον Πρωθυπουργό: εμφανίζεται ως «δεδομένος» για τους Αμερικανούς και αυτοί καθιστούν πανίσχυρη τη Τουρκία.

Κίνδυνος: Κάποιος να εξηγήσει στον υψιπετή Κυριάκο ότι δεν είναι «νέος Βενιζέλος» και θα χρεωθεί προσωπικά τη διολίσθηση της χώρας σε όλο και πιο δυσμενή θέση απέναντι στην Άγκυρα.

Δεν μπορεί να το κάνει ο Δένδιας: έχει επιλέξει ρόλο υφυπουργού Εξωτερικών, για θέματα επιμελητείας.

Παρέμβαση: Σε κάποιον από τους τρεις πρώην Πρωθυπουργούς που βρίσκονται στη Βουλή πέφτει το βάρος.

Ο Σαμαράς δεν έχει αντοχές. Ο Γ. Παπανδρέου είναι Μητσοτάκης και Βαλντέν μαζί.

Μένει ο Κώστας Καραμανλής. Αν μη τι άλλο «ήταν εκεί» όταν ξεκίνησε το σημερινό αιματοκύλισμα.

Η ιδέα «η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ» εμφανίσθηκε από τον όχι ιδιαίτερης ευφυΐας Τζορτζ Μπους τον νεώτερο, στη σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008.

Όταν ο Καραμανλής- με υπουργούς Εξωτερικών τη Ντόρα και Άμυνας τον Μεϊμαράκη-αρνήθηκε να προσυπογράψει την ένταξη των Σκοπίων – που είχε αναγγείλει την προηγουμένη ο πλανητάρχης.

Το πλήρωσε – μαζί και ότι ως Πρωθυπουργός κυρίαρχης χώρας, απέρριψε την αμερικανική αντίθεση στην ελληνορωσσική συνεργασία με τον αγωγό Μπουγκάς- Αλεξανδρούπολη.

Έδωσε όμως δείγμα σοβαρής εξωτερικής πολιτικής. Από εκεί πιάστηκαν ο Τσίπρας με τον Κοτζιά για να λύσουν το Μακεδονικό- κόντρα στη βούληση της Ρωσίας.

Η Μόσχα θεώρησε τα σχέδια Μπους ως απειλή. Αλλά οι Αμερικανοί-με τον αμφιλεγόμενο Ζελένσκι σήμερα- συνέχισαν, ενώ οι Ρώσοι ήδη είχαν παραβιάσει το διεθνές δίκαιο στη Κριμαία.

Απολογισμός: Ο άμυαλος Μπους άναψε το σπίρτο της ρωσικής πυρκαγιάς και ο ανοϊκός Μπάιντεν δεν αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να μετατραπεί σε παγκόσμια καταστροφή.

Στη γραμμή τους ο ημέτερος Μητσοτάκης, αδαής στην εξωτερική πολιτική, εμφανίζεται ως βιονικός διπλωμάτης στα ελληνοτουρκικά.

Ως πιονέρος των Αμερικανών, καταπίνει το τυράκι του Ερντογάν – που έχει ανοιχτή γραμμή μαζί τους – κόβει τις γέφυρες με τη Ρωσία και στο τέλος η χώρα θα μένει με τον μουτζούρη στο χέρι.

Συμπέρασμα: ήλθε η ώρα του Καραμανλή. Τώρα!

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR