Κώστας Τσιάρας: Λούμπα

Του Γ. Λακόπουλου

Κατά πρωθυπουργική επίνευση συνήθως και υπό την επιστασία του γνωστού «Πρωθυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ».

Στα υπουργεία αποστέλλονται απλώς για υπογραφή. Η δουλικότητα των υπουργών, στεγανοποιεί ως τώρα αυτή την αντισυνταγματική διαδικασία.

Δεν μπορεί όμως να την προστατεύσει πολιτικά και συχνά οι υπουργοί αυτό-καρφώνονται ότι δεν είναι οι «ιδιοκτήτες» όσων εισηγούνται στην εθνική αντιπροσωπεία.

Συμβαίνει αυτές τις μέρες με τον Κώστα Τσιάρα.

Το νομοθέτημα για τη  «συνεπιμέλεια των τέκνων διαζευγμένων ζευγαριών», έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο ως τώρα ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Η αδεξιότητα στην υπεράσπισή του εκ μέρους του, μαρτυράει ότι δεν του ανήκουν οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει. Ευλόγως.

Μικροβιολόγος είναι ο άνθρωπος. Ιατρική Θράκης, μεταπτυχιακό στο Καποδιστριακό και πριν κλείσει τα σαράντα βουλευτής Καρδίτσας.

Πως βρέθηκε υπουργός Δικαιοσύνης ένας Θεός κι ένας Γεραπετρίτης ξέρουν.

Ίσως και ο πεπειραμένος δικαστής που είχαν τοποθετήσει δίπλα του ως υφυπουργό και τα βρόντηξε όταν διαπίστωσε τη νομική κουλτούρα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Στη Βουλή βουλευτές και κυρίως βουλευτίνες του κυβερνώντος κόμματος περάσαν πριονοκορδέλα το νομοσχέδιο , για τη νιτρογλυκερίνη που τοποθετεί στην έννοια της γονικής επιμέλειας.

Κάποιες ,σχεδόν «διαστροφικές», ρυθμίσεις ,εμφανώς, επιβλήθηκαν στον υπουργό Δικαιοσύνης να νομοθετήσει.

Για ορισμένους ειδικούς απεικονίζουν πολιτική διαταραχή- αν όχι και πνευματική- για τους πραγματικούς συντάκτες τους.

Π.χ. οι χωρισμένες μητέρες ως οιονεί ύποπτες για προσπάθεια αποξένωσης του παιδιού από τον πατέρα -ενώ εμπλέκονται και οι … πεθερές.

Για τον Κ. Τσιάρα απεικονίζει απλώς ασχετοσύνη- σε βαθμό που τον καθιστά ειλικρινή όταν μιλάει για την «προάσπιση του συμφέροντος των παιδιών».

Η κοπτοραπτική των αντικοινωνικών διατάξεων που εισηγήθηκε , συνδυάσθηκε με απίστευτους ισχυρισμούς, όπως:  «το… 90% των γονέων αποκλείονται από την επικοινωνία με το παιδί τους».

«Εισάγετε με πονηρό τρόπο την εναλλασσόμενη κατοικία- η κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται ειδικά για το κάθε παιδί» του είπε η πολύπειρη Μαριέττα Γιαννάκου.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εξήγησε ότι οδηγεί σε υποχρέωση  «ισόχρονη εναλλαγή διαμονής» στους διαζευγμένους γονείς.

Ότι πρέπει για να οδηγηθεί το παιδί σε σχιζογόνες καταστάσεις.

Αυτό το νομοσχέδιο έχει κάτι «άρρωστο»: τη λογική της «σολομώντειας λύσης», όπως επισημάνθηκε στη Βουλή -από την πλειοψηφία .

Αν ισχύει ότι κατ’ ουσίαν το υπαγόρευσε – κόντρα στις εισηγήσεις γυναικείων οργανώσεων- μια ομάδα πίεσης με την επωνυμία «Ενεργοί Μπαμπάδες» και κάποιες επιστολές τους στον …Πρωθυπουργό, μάλλον ο καλοπροαίρετος υπουργός Δικαιοσύνης έπεσε σε λούμπα.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR