Κ. Ζουράρις: “Να μου πει “Ζουράρι, ήμαρτον” και εγώ θα του δώσω την συγχωρητικήν μου ευχήν”

Η παρέμβαση του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Ζουράρι κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έκανε αίσθηση και χειροκροτήθηκε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. “Ο Πρόεδρος και ο εξάρχων της Δεξιάς- όπως είπε- υποτροπιάζει και πάλι αυτές τις μέρες, διότι τον είδα να καταφέρεται εναντίον των πάντων και πασών και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας παραδείγματος χάριν –το παίρνω από μια συνέντευξή του στην τηλεόραση και σε μια τηλεγορία του- ότι είναι φασιστικός ο τρόπος του Τσίπρα, επειδή ταυτίζεται με τον φασιστικόν βίον και τρόπον του Πολάκη.

Κατά λογικήν συνεπαγωγήν και κατά λογικήν αλληλουχίαν, νομίζω ότι θα έπρεπε να του πω πως αν ισχύουν αυτά, ισχύουν και για τον ίδιο, με τη συκοφαντική δυσφήμιση που έχει κάνει εις βάρος μου εδώ και ενάμιση μήνα -και δεν έχω δει ακόμη να μου ζητά συγγνώμην- όταν μου είπε –εν πάση περιπτώσει, με τα ετοιμόρροπα ελληνικά του- ο αρχηγέτης της Δεξιάς –ενδεχομένως δεν είχε και συνείδηση του τι έλεγε- ότι εγώ είμαι βουλευτής –πώς το είπε;- σε τιμή ευκαιρίας.

Η τιμή ευκαιρίας σε τρέχοντα και διαχρονικά ελληνικά, αργηγέτα της Δεξιάς, είναι ότι “τα πιάνω, τα έχω πιάσει”.

Και κατά τα άλλα τώρα εσείς θα πάτε με κολεγιά με τον Weber, Obersturm Weber, Obersturmführer Weber, Obersturmführer, με τον υβριστή της αιωνίας Ελλάδος, της υπεραχρόνου Ελλάδος, με τον ρατσιστή αυτόν Weber. Θα πάτε να κάνετε κολεγιά μαζί του. Καλά, δεν τον στέλνετε στον αγύριστο προηγουμένως τον Obersturmführer Weber της μεταναζιστικής μπυραρίας του Μονάχου;