Λείανση γραμμών…γενικώς

Του Ιωάννη Δαμίγου

Το εργολαβικό μηχάνημα λείανσης γραμμών στον “ηλεκτρικό”, κυλούσε χωρίς φρένα με αποτέλεσμα τον θάνατο εργαζόμενου και τον τραυματισμό τριών άλλων. Η κυβερνητική “εταιρική” μηχανή λείανσης γραμμών της ενημέρωσης, χωρίς φρένα εδώ και καιρό, εκτροχιασμένη παρασύρει την κοινή γνώμη σε μαζική “αχρείαστη” εξόντωση λογικής.

Η λειασμένη εδώ και καιρό “δημοσιογραφία” πατινάρει επικίνδυνα στον λεπτό πάγο που απέμεινε, πέφτοντας στην πίστα και σπάζοντας χέρια , πόδια και πλευρά, σε υπερβολικές ακροβασίες ψεύδους. Ο πρωθυπουργός έχει λειάνει τόσο την γραμμή αυτοδιάψευσης των διαγγελμάτων του, που θυμίζει Monty Python, αναμένοντας με αγωνία το επόμενο επεισόδιο ανατροπής του προηγούμενου.

Ο ΕΟΔΥ ανακαλύπτει νέα λειασμένη γραμμή της θεωρίας της σχετικότητας, με ανατρεπτική αφαιρετική μαθηματική εφαρμογή, θέτοντας υποψηφιότητα για Νόμπελ. Η υπερβολική λείανση των εργοδοτικών γραμμών, από τον γρασσομένο υπουργό του “δούλευε και μη ερεύνα”, προκαλεί ξέφρενα πανηγύρια των… εργαζομένων. Έγινε ρεπορτάζ γραμμής, πόσο αγαπώ την δουλεία μου!

Η λειασμένη γραμμή της εμπορικής υπουργού “πάρε παιδί μου γράμματα”, ανοίγει νέα πολυκαταστήματα πώλησης σπουδών. Η λείανση όμως της ακροδεξιάς γραμμής είναι η πιο επιτυχής, καθώς έχει γλιστρήσει η δεξιά, η κεντροδεξιά και η… κεντροκεντρώα αριστερά. Σπουδαία η τέχνη της λείανσης σκέψης! Καλές λειασμένες γραμμές λοιπόν. Λειαίνεται και η γραμμή του αναπόφευκτου….lockdown, ή ιδέα μου είναι;