Μάκης Βορίδης: Δαίμονες

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Σήμερα ο Μητσοτάκης δεν προσπαθεί να προστατεύει τη Δημοκρατία από αυτές τις ψήφους. Προσπαθεί να προστατεύει τον εαυτό του, διατηρώντας την προτίμησή τους.

Είναι σαν κάποιοι να βγάζουν γλώσσα στην Ιστορία.

Ή σαν να τη χρησιμοποιούν σαν πλυντήριο, για τον άνθρωπο που υπηρέτησε τον, έστω ιδιότυπο, φασισμό του παρανοϊκού δικτάτορα- που τέτοιες μέρες πριν από 56 χρόνια, λάδωνε τις ερπύστριες των τανκς για να καταλύσει τη Δημοκρατία.

Ο Μάκης Βορίδης δεν ήταν απλώς αυτός που έκοβε βόλτες γύρω από τη Νομική, με ένα αυτοσχέδιο τσεκούρι στο χέρι – όπως προσπαθούν να παρουσιάσουν το «νεανικό αμάρτημα» φιλοκυβερνητικές στήλες.

Ήταν ο επίσημος εκπρόσωπος του έγκλειστου για εσχάτη προδοσία Παπαδόπουλου – που πήρε την σκυτάλη από τον Μιχαλολιάκο στην οργάνωση νεολαίας του.

Αυτόν τον οποίο ο Σύλλογος των φοιτητών της Νομικής – με την υπογραφή και του σημερινού παρακολουθούμενου από την ΕΥΠ Χατζηδάκη, της ΔΑΠ – διέγραψε ως φασίστα.

Ήταν επικεφαλής νεοφασιστικής οργάνωσης και δεν το έκρυβε, όταν φώναζε «ο Μάλλιος ζει».

Είχε επαφές με άλλες νεοφασιστικές οργανώσεις στην Ευρώπη και έκανε κουμπαριές, δυο φορές με ηγέτες της Γαλλικής ακροδεξιάς- τη μια νυμφευόμενος σημερινή υφυπουργό του Μητσοτάκη.

Στην «κανονική» πολιτική μπήκε με τον ακροδεξιό ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και ήταν ο «σολίστας» του..

Η Ιστορία δεν διαγράφεται. Γι΄ αυτό συνιστά ιστορική αντινομία να επιχειρεί σήμερα τον αποκλεισμό του νεοναζί Κασιδιάρη από τις εκλογές – και στην ουσία απτή Βουλή.

Από τη Βουλή μόνο λαός μπορεί να αποκλείσει κάποιον.

Ο Βορίδης, ως ένα είδος πρόδρομου του Κασιδιάρη έχει προσωπική πείρα. Από τις υποδιαιρέσεις της μονάδας που έπαιρνε το κόμμα του στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, σε σύμπραξη του Κώστα Πλεύρη.

Από τις εκλογές μόνο η Δικαιοσύνη με αμετάκλητη απόφαση στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων μπορεί να επιβάλει αποκλεισμό.

Ότι ο Μητσοτάκης επιχειρεί να «κόψει» τον Κασιδιάρη με νομοθετικές φωτογραφικές παρεμβάσεις βιάζει το Σύνταγμα και παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ότι το κάνει με ερασιτεχνισμούς και α λα καρτ «πολιτικές» ρυθμίσεις για τον Άρειο Πάγο, παραβιάζει την βασική αρχή της αντιπροσωπευτική δημοκρατίας: όποιος έχει λαϊκό έρεισμα εκπροσωπείται.

Ο Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την επιμόλυνση της Εθνικής αντιπροσωπείας από τις νοσηρές ιδέες των κλώνων του Μιχαλολιάκου.

Στα ίδια χαρακώματα και στις ίδιες συγκεντρώσεις βρέθηκαν το 2019, με τον κοινό αγώνα τους κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Με τον επίσημο εκπρόσωπο του προκατόχου του συνομιλούσαν ο Κασιδιάρης κι ο Νο2 τότε Χρυσαυγίτης Παππάς.

Στη δική του κάλπη μεταφέρθηκαν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής, που του έδωσαν αυτοδυναμία.

Σήμερα δεν προσπαθεί να προστατεύει τη Δημοκρατία από αυτές τις ψήφους.

Προσπαθεί να προστατεύει τον εαυτό του, διατηρώντας την προτίμησή τους.

Αλλά η Ιστορία δεν κλείνει τα μάτια της: ο Βορίδης που ανέλαβε να το μεθοδεύσει νομοθετικά, του προσθέτει απλώς τους δαίμονές του.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR