Μάκης Βορίδης: Τσεκούρι

Toυ Γ. Λακόπουλου

Ξεκίνησαν να καρφιτσώσουν τον εμβολιασμό, στο πέτο του Μητσοτάκη. Να σιγουρέψουν την «ηγετοποίηση» της πρώτης περιόδου. Να ξεχαστεί και το δεύτερο κύμα. Τότε που έβαζαν τον κόσμο σε καραντίνα στη μείωση κρουσμάτων και τον έβγαζαν με την αύξηση.

Όταν ξεκίνησαν τα «έξυπνα μέτρα» με 800 θύματα και με την εφαρμογή τους ξεπέρασαν τις δώδεκα χιλιάδες:

Ο Άδωνις έβγαζε φωτογραφίες με τη μεζούρα στο χέρι να τοποθετεί τραπέζια στη σωστή απόσταση και ο Μητσοτάκης έβγαζε φωτογραφίες να παραβιάζει τον νόμο στην Πάρνηθα οικογενειακώς.

Μπροστά στο νέο κύμα όλες οι παραδοχές τους κατέρρευσαν. Δεν «κέρδισαν τον πόλεμο», όπως παιάνιζε η μιντιακή κομπανία που τους συντηρεί.

Ο Μητσοτάκης δεν είναι «μεταξύ των πρώτων» στην Ευρώπη στον εμβολιασμό. Οι νέοι έφτυσαν το 150αρι.

Οι πολίτες δεν εμβολιάζονται γιατί δεν τον εμπιστεύονται. Και τα χειρότερα έρχονται: το κοινό του να βαδίζει εναντίον του.

Αυτοί που βγήκαν στον δρόμο κατά των εμβολίων είναι οι ίδιοι που έβγαζε ο ίδιος στα συλλαλητήρια για τις Πρέσπες.

Το 2019 τον εξέθρεψαν. Τώρα τον πετροβολούν.

Έτσι έχασε τον μπούσουλα. Τη μία μέρα λέει ότι δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να εμβολιαστεί και την άλλη ότι θα κάνει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό.

Τη μια μέρα διαχωρίζει εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, την επομένη τους σμίγει και την τρίτη πάλι από την αρχή.

Εδώ ανεβαίνει στη σκηνή ο Μάκης Βορίδης. Πρώτο τραπέζι πίστα υπουργός με μηδενικό έργο, παίζει τον ρόλο της ζωή του.

Δουλεύει στα ΜΜΕ τη θεωρία ότι όποιος δεν εξασφαλίζει την προϋπόθεση του εμβολιασμού «είναι προφανές ότι θα βρίσκεται σε παραβίαση της συμβάσεως εργασίας του».

Γι’ αυτό υπάρχει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας: «Προβλέπει την πειθαρχική διαδικασία για όποιον δεν είναι συνεπής με τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Αν οι πειθαρχικές διώξεις θα προχωρήσουν σε απόλυση είναι απόφαση του συμβουλίου».

Το δικαίωμα στην εργασία τίθεται υπό αίρεση. Το Σύνταγμα που το προστατεύει μπαίνει στον γύψο. Οι νόμοι που το κατοχυρώνουν απλώς θα αλλάξουν με τη συνήθη μέθοδο της τροπολογίας.

Είναι ο «προϊστάμενος» των δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους η τρομοκρατία της απόλυσης κλιμακώνεται.

Αλλά η μπάλα παίρνει και τον ιδιωτικό τομέα. «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει εμβόλια δεν έχουν καμία δικαιολογία». Το λέει και ο άσπονδος ομοϊδεάτης του Άδωνις Γεωργιάδης.

Οσάκις ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης ερωτάται ευθέως αν μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της απόλυσης το ανοίγει περισσότερο, «εφόσον ο εργαζόμενος δεν θα τηρεί αυτά που λέει ο νόμος για την εργασία του».

Αυτά που λέει ο νόμος είναι αυτά που λέει η κυβέρνηση. Και εν προκειμένω κυβέρνηση είναι ο Βορίδης. Με το τσεκούρι του…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR