FRESH

Μίζες σε υπουργό – κυβερνητικούς αξιωματούχους αποκαλύπτει έγγραφο του FBI

Οι εισαγγελείς επικαλούμενοι αυτό το έγγραφο ως πρώτο από τα δεκάδες στοιχεία που συμπεριλαμβάνουν στην συνέχεια, επισημαίνουν ενδεικτικώς σημεία του περιεχομένου του, όπως ότι:

  • «Οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης χρησιμοποιήθηκαν από τη Novartis για πληρωμή δωροδοκιών και ξέπλυμα χρήματος. Οι μικρότερες εταιρείες μέσων ενημέρωσης και η Publicis Hellas είχαν ενταχθεί στο σχέδιο δωροδοκίας. Ο Φρουζής ενέκρινε τις αιτιολογίες για τις δωροδοκίες.
  • «Οι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο Υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προιόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών. Το 2011-2012 η φαρμακευτική βιομηχανία είχε μεγάλες μειώσεις τιμών.
  • Η Novartis δεν είχε τέτοια μείωση στα φάρμακα ογκολογίας και πολύ μικρές μειώσεις σε άλλα φάρμακα. Το πρώτο τρίμηνο του 2012 , ο Φρουζής είχε μια συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στο γραφείο του…
  • Η θέση της εταιρεία ήταν ότι μια επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο , είχε τη δυνατότητα να σ’ωσει πολλά εκατομμύρια ευρώ (που θα χανόντουσαν ) για την Novartis. O Φρουζής έλαβε 120.000 ευρώ και 30.000 ευρώ πήγαν στην ψευδή καμπάνια…..»

 

ΑΠΟ ΤΟ TVXS