Μεγάλη αναταραχή στην κυβέρνηση – Θαυμάσια κατάσταση

Toυ Γ. Λακόπουλου

Ε ρε κάτι στράκες, που έλεγε η μακαρίτισσα Γεωργία Βασιλειάδου.

Κατά πώς φαίνεται υπάρχουν δυο κυβερνήσεις . Και οι δυο έχουν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, πράγμα που ίσως σημαίνει ότι υπάρχουν και δυο Μητσοτάκηδες.

Η μια υπάρχει στα παρασκήνια. Καταστρώνει σχέδια επικράτησης της οικογένειας και τα παρουσιάζει με ωραίο περιτύλιγμα.

Από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα μπουκώσει με κοινοτικό χρήμα τους φίλους , μέχρι το εργασιακό νομοσχέδιο που θα εξασφαλίσει στους εργαζομένους περισσότερο χρόνο στη δουλειά, αλλά και στις ελιές τους.ADVERTISING

Από τον διορισμό κάθε καλού – δηλαδή Μητσοτακικού-Νεοδημοκράτη σε θέση καλοπληρωμένου μετακλητού, μέχρι τα κόλπα με τις σκανδαλώδεις απ ευθείας αναθέσεις σε ημέτερους- και ας μην έχουν καμία συνάφεια με τη δουλειά που παίρνουν. Αν έχεις τον υπουργό τι τη θέλεις τη συνάφεια;

Από την παραδιπλωματία που αποβλέπει σε «λογική λύση» στο Αιγαίο -γιατί όπως λένε και οι συνήθεις λαγοί Τσούκαλης , Βαλντέν και δεν συμμαζεύεται, δεν θα να το κάνουμε «ελληνική θάλασσα», δηλαδή τζάμπα χαράχτηκαν τα σύνορα που ορίζουν τι ανήκει σε ποιον- μέχρι τις άδηλες διαπραγματεύσεις με Γάλλους προμηθευτές όπλων για την ενίσχυση της ελληνικής Άμυνας, ερήμην του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Τι να τον κάνει τον υπουργό όταν έχεις τον …Μακρόν;

Από την αριθμητική των εμβολίων- πρόσθεση της πρώτης και δεύτερης δόσης για να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων-μέχρι την αριθμητική της διαπλοκής- πρόσθεση επιχορηγήσεων και δάνειων στους ιδίους επιχειρηματίες- που τα παίρνει όλα, μέχρι την αξιοποίηση της πανδημίας για καθεστωτικές πρακτικές, στην πλάτη της Βουλής.

Η άλλη κυβέρνηση είναι αυτή που υπάρχει στο προσκήνιο, έρχεται σε επαφή με την πραγματικότητα και μόνο δεν καλοπερνάει στη Βουλή- αλλά και στην κοινωνία και την κομματική βάση.

Ρωτείστε και τον Τσιάρα. Ή προσέξτε τι ωραίο παράδειγμα ενδοκομματικής ομοψυχίας είναι ο Χατζηδάκης με τον Βορίδη- όταν ο ένας ξεχνάει ότι τον διέγραψε ο άλλος από τον σύλλογο της Νομικής ως «φασίστα».

Στη Βουλή υπάρχει πλέον μια …κυλιόμενη πλειοψηφία και ο Πρωθυπουργός δεν ξέρει πλέον από πού- και από ποιον -θα του έλθει. Φυλάγεται από τον Σαμαρά και του τη ρίχνει η Γιαννάκου. Προσέχει τους Καραμανλικούς και τον ξεμπροστιάζει ο Νικήτας που του στραπατσάρει τον Πατέλη. Και του ζητάει και …αξιοποίηση ο Κυρανάκης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα – στην οποία ο Νεομητσοτακισμός δεν έχει πλειοψηφία,- φουρτουνιάζει όλο και περισσότερο

Ευλόγως. Οι βουλευτές της ΝΔ δεν καταλαβαίνουν ,δυο χρόνια τώρα, πως είναι δυνατόν να κέρδισε τις εκλογές η ΝΔ, αλλά μόνο η ΝΔ να μην κυβερνάει.

Στις θέσεις που προορίζονταν γιαυτούς να βρίσκονται ξένοι και άσχετοι- που δεν είναι καν βουλευτές.

Όταν έχεις έξω την Κεφαλογιάννη και μέσα τη Μενδώνη, κάποια στιγμή θα το πληρώσεις.

Όταν κυβερνάει τη χώρα ο Γεραπετρίτης που διορίσθηκε βουλευτής και ο εξωκοινοβουλευτικός Σκέρτσος, μην περιμένει έλεος από τον βουλευτή που στα καφενεία, που δεν τον ρωτάνε αν θα γίνει ο ίδιος υπουργός, αλλά η… Διαμαντοπούλου.

Ως τωρα η αντιμητσοτακική πλειοψηφία ήταν σιωπηλή και απλώς γκρίνιαζε-ή βυσσοδομούσε-εναντίον μεμονωμένων υπουργών. Τώρα ανέλαβαν οι γυναίκες της να της δώσουν πρόσωπο.

Η Μαριέττα και η Όλγα – με την Καραμανλή αλλά και την υφυπουργό Βούλτεψη μαζί τους -ξετίναξαν τον «θλιβερό» Τσιάρα, η Ευθυμίου περιμένει τον Χατζηδάκη, οι Σαμαρικοί όποιον τολμήσει να εισηγηθεί τα Μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία, οι Καραμανλικοί όποιον αγγίξει την εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Στην «κοινοβουλευτική» ΝΔ σηκώνουν παντιέρα μέχρι και οι τοίχοι των συνωμοτικών συσκέψεων με θέμα «κάτι πρέπει να κάνουμε, αυτός θα μας διαλύσει το κόμμα».

Με τον θούριο «ως πότε παλικάρια θα ζούμε στα στενά» – της ιδιοκτησιακής αντίληψης Μητσοτάκη-ζητούν λόγο, δικαιώματα και μερίδιο στην διακυβέρνηση. Αναταραχή στην κυβέρνηση , θαυμάσια κατάσταση.

Οι δυο κυβερνήσεις έχουν κάτι κοινό: τον λαό απέναντί τους. Βρίσκουν μπροστά τους τους απεργούς που δεν σκοπεύουν να καθίσουν να τους σφάξουν, τους φοιτητές που θέλουν να έχουν Πανεπιστήμιο και όχι Αστυνομικό Τμήμα για τις σπουδές τους, τους συνταξιούχους που δεν καλύπτονται επειδή βγήκαν στη σύνταξη αλλά θέλουν να την πάρουν κιόλας, όσους είναι στον τουρισμό που δεν αντέχουν άλλο Θεοχάρη και τον …Άδωνι που δεν αντέχει άλλο το «αδειανό του πουκάμισο» και τον Βορίδη «πρώτη μούρη στο Καβούρι».

Αφού αναφέραμε τον Άδωνι: συνεχίζει τα καψόνια στο Μητσοτακέικο. Μετά τους επαίνους στον Καρανίκα και τη συνάντηση κορυφής μεταξύ τους που έκανε τσατάλια τα νεύρα στο μέγαρο Μαξίμου , συνεχίζει να …προπορεύεται των υπουργών αναγγέλλοντας ωραίες φιλολαϊκές αποφάσεις που δεν έχουν ληφθεί αλλά χαϊδεύουν αυτιά και τους εκθέτουν.

Ε ρε κάτι στράκες, που έλεγε η μακαρίτισσα Γεωργία Βασιλειάδου.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR