Με εντολή Μητσοτάκη

Του Τάκη Ψαρίδη

Ψάχνονται και τσιμπάνε ο ένας τον άλλον να δουν αν είναι ξύπνιοι. Οι εξ Αμερικής καρπαζιές πίπτουν επί των κεφαλών τους η μία μετα την άλλη. Ο γέρο Τζο Μπάιντεν μετατρέπει την Αμερική σε «μαδουριστάν» και «τσιπριστάν»! Διπλασιάζει τον κατώτατο μισθό, αυξάνει την φορολογία των επιχειρήσεων κατά 25% για να πληρώσουν και οι πλούσιοι όπως λέει και προτείνει την κατάργηση της πατέντας για τα εμβόλια!

Την στιγμή που αυτοθαυμάζονται ως «σούπερμαν» και «άιρο μαν» για την νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία τους, που καταργούν ακόμα και το οκτάωρο, που ετοιμάζονται για την ιδιωτικοποίηση των συντάξεων, που άντεξαν ακόμα και μπροστά στους χιλιάδες θανάτους και δεν ενίσχυσαν το ΕΣΥ, η μήτρα του καπιταλισμού αποκηρύσσει τον νεοφιλελευθερισμό και υιοθετεί σοσιαλδημοκρατικά μέτρα!

Όμως αυτοί εκεί! Επιμένουν να γυρίσουν την χώρα στην εποχή της Θάτσερ! Είναι τόσο βαθιά ιδεοληπτικοί που δεν καταλαβαίνουν πόσο οπισθοδρομικοί, αμόρφωτοι, ημιμαθείς, αγράμματοι με διδακτορικά και ασυνείδητοι κοινωνικά είναι.   

Πιο θλιβεροί απ όλους οι ακροκεντρώοι φίλοι τους που νιώθουν να ξεβρακώνονται από τον πολιτισμένο κόσμο και να αποκαλύπτεται το μίσος και η εμπάθεια τους στην αριστερά. Κάθε φορά που θίγεται ο μητσοτακισμός κρύβονται και σιωπούν. Περιμένουν να ανάψει ένα τσιγάρο ο Πολάκης και να κάνει καμιά «λεβεντιά» για να βγουν στα κεραμίδια και να χαλάσουν τον κόσμο! Τόσο βαθιά πολιτική και βαθιά στοχαστική είναι η ανάλυση και η ματιά τους για την πραγματικότητα.

Και τελικά πώς αντιδρούν όλοι αυτοί οι ένοικοι και οπαδοί του Μαξίμου; Μα εφαρμόζοντας το προσφιλές τους δόγμα. Με αυτό κέρδισαν τις εκλογές, με αυτό κυβερνούν τη χώρα και με αυτό ελπίζουν ότι θα τις ξανακερδίσουν. Το δόγμα της αντιστροφής της πραγματικότητας και της απαξίας του πολιτικού αντιπάλου.

Δεν χρειάζεται λογική και επιχειρήματα. Αντιστρέφουν την πραγματικότητα θρασύτατα και αδίστακτα, καθυβρίζουν και απαξιώνουν τον πολιτικό αντίπαλο, απλώς γιατί μπορούν, εφόσον ελέγχουν τους μηχανισμούς ενημέρωσης της «κοινής γνώμης» και αυτοί αποφασίζουν για το ποια είναι η πραγματικότητα.

Δοκιμασμένη συνταγή και πετυχημένη. Θέλουν πολύ νομίζετε οι νευρώνες ενός εγκεφάλου, όταν βομβαρδίζονται καθημερινά με το μίσος και την πιο γελοία προπαγάνδα, να συρρικνωθούν στο μυαλό κότας και ο εγκέφαλος να πειστεί πως ο Μπάιντεν καταργεί την πατέντα των εμβολίων με εντολή Μητσοτάκη;