Με… πρωτοβουλία Κασσελάκη βαθαίνει η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών

Του Βασίλη Σκουρή

    

Η νέα απειλή Κασσελάκη για δημοψήφισμα, οι αντιδράσεις στελεχών που συνομιλούν με τον Αλέξη Τσίπρα και η παρουσία του σε μια εκδήλωση που τον αμφισβητούσε!

Βαθαίνει η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις απειλές Κασσελάκη προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας πως αν δεν εγκρίνουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή των πολιτικών οργάνων θα προσφύγει σε δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του κόμματος!

Μεταξύ άλλων:

-Η αποχώρηση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας από τη συνεδρίαση, μεταξύ των οποίων και στελεχών που συνομιλούν προνομιακά με τον Αλέξη Τσίπρα, δημιουργεί ένα νέο σκηνικό ρήξης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βαθαίνει την κρίση στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Το γεγονός και μόνο ότι εξεγέρθηκε ως και ο Αλέκος Φλαμπουράρης δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.

-Οι πληροφορίες μάλιστα επιμένουν πως οι διαφωνούντες δεν θα πάνε ως πρόβατα επί σφαγή και θα συντονίσουν τις κινήσεις τους το επόμενο διάστημα, ενόψει και του επικείμενου Συνεδρίου του κόμματος.

-Ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει μέσω της «αδιαμεσολάβητης σχέσης» με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να περιθωριοποιήσει τα όργανα και τα στελέχη, κάτι όμως που στην Κουμουνδούρου θα έπρεπε να το περιμένουν, αφού το είχε διαμηνύσει πριν την εκλογή του στην προεδρία.

Όπως είχε διαμηνύσει πως αν τα όργανα δεν συμφωνούν θα προχωρεί σε δημοψηφίσματα για να αποφασίζει η βάση. Απλώς αυτοί που τον επικρίνουν τώρα δεν τον πήραν προφανώς στα σοβαρά, πιστεύοντας ότι απλώς τα λέει και δεν θα τα κάνει, εν αντιθέσει με όσους αποχώρησαν και δημιούργησαν τη Νέα Αριστερά.

-Όλα δείχνουν πως ο Στ. Κασσελάκης όχι απλώς δεν θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ αν έρθει ένα ατυχές αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, αλλά και ότι επιδιώκει να συγκροτήσει ένα προσωποπαγές κόμμα, με περιθωριοποιημένα στελέχη και με τον ίδιο να διαβουλεύεται με τα μέλη και τους ψηφοφόρους. “Όπως οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ- αλλά και αυτό τους το είχε πει!

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ οργισμένα και από το γεγονός ότι ο Στ. Κασσελάκης ενώ τους απαγόρευσε να συμμετάσχουν στην εκδήλωση Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου, πήγε ο ίδιος στην εκδήλωση! Μια εκδήλωση, μάλιστα, που αντικειμενικά αμφισβητούσε πλήρως την ηγεσία του!

-Χαρακτήρισε τον Τεμπονέρα εκπρόσωπό του στην εκδήλωση, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή η Κουμουνδούρου τον αποκαλούσε «υπονομευτή»!

-Τη στιγμή που αποκαλούσαν την Έφη Αχτσιόγλου «αρχιαποστάτρια» ο πρόεδρος του κόμματος τη χειροκρότησε στην ομιλία της! Και την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλεί τη Νέα Αριστερά στο Συνέδριό του ο Στ. Κασσελάκης παρακολουθούσε την ομιλία της!

Όλα τα παραπάνω σαφώς και δεν έχουν καμία συνεκτική ουσία. Είναι όμως το αποτέλεσμα και όχι η ουσία της κρίσης- επί αυτού θα επανέλθουμε συντόμως!

ΑΠΟ ΤΟ DNEWS