Με την Ένωση Συγγενών Πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο συναντήθηκε ο ΠτΔ

Την Ένωση Συγγενών Πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο και τον πρόεδρό τους, Γιώργο Σούρλα, δέχθηκε νωρίτερα σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος τους συνεχάρη για τον αγώνα τους να βρουν, επιτέλους, τον τάφο που τους αρμόζει οι ηρωικώς πεσόντες στο Αλβανικό Μέτωπο κατά το Έπος του 1940-41, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας, την ελευθερία και τη δημοκρατία απέναντι στον φασισμό.

«Εύχομαι και ελπίζω η γειτονική μας Αλβανία να εγκαταλείψει, οριστικά, την απαράδεκτη τακτική που ακολούθησε, εν προκειμένω, για πολλές δεκαετίες. Και υπενθυμίζω ότι από τη στροφή της αυτή εξαρτάται, σε σημαντικό βαθμό, η στάση της Ελλάδας και ως προς τις διμερείς μας σχέσεις αλλά και ως προς την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Σούρλας τόνισε ότι στόχος της επίσκεψής τους είναι η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την πορεία των εργασιών αναζήτησης και τιμητικού ενταφιασμού των 8.000 πεσόντων στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου, που, δυστυχώς, σχεδόν στο σύνολό τους, σήμερα παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι.

«Ήρθαμε εδώ για να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Παυλόπουλο, καθώς είχαν καθοριστική σημασία οι παρεμβάσεις του, οι προσπάθειές του προς την αλβανική πλευρά, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας, για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τη συμφωνία που είχε συναφθεί με τους Αλβανούς για την έναρξη των εργασιών αναζήτησης των πεσόντων και τιμητικού ενταφιασμού που άρχισε πριν από δύο χρόνια», σημείωσε ο κ. Σούρλας.

Καταλήγοντας, επισήμανε: «Ήρθαμε εδώ να ζητήσουμε από την αυτού εξοχότητα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τα επόμενα χρόνια, από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, να συνεχίσει τη συμπαράσταση για να ολοκληρώσουμε αυτό το εθνικό, ανθρώπινο έργο».