Μητσοτάκης: Έξω είναι χειρότερος

Μια εξήγηση είναι ότι δεν του λέει κανείς ότι οι ξένοι δεν θα ψηφίσουν στις ελληνικές εκλογές. Μια άλλη ότι δεν ξέρει τι λένε οι πολιτικοί στο εξωτερικό για τη χώρα τους- ούτε καν προσέχει τους άλλους. Πάντως ο Κυριάκος  Μητσοτάκης όπου βρει ακροατήριο με αλλοδαπούς τα ρίχνει την κυβέρνηση.

Μετά τους Άραβες -στους οποίους είπε ότι αν θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα να τον περιμένουν, γιατί τώρα είναι όλα χάλια, πήγε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και έκανε τον Τσίπρα τρεις παράδες: λαϊκιστής που διαλύει την Ελλάδα. Το τι περνάμε μ’ αυτόν δεν περιγράφεται.

Ούτε καν ακούει τον ψίθυρο: Έλληνας είναι αυτός που μιλάει έτσι για την Ελλάδα;  Έλληνας και από μεγάλο σόι.

Στο  περιθώριο  της συνόδου των Ευρωδεξιών στο Ελσίνκι ο επικεφαλής της ΝΔ κατάφερε επιτέλους να τον δεχθεί και ο Γιούνκερ. Τι είπαν δεν έγινε γνωστό. Έγινε όμως ότι ο Κυριάκος συνέχισε το χαβά του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, σαν να μιλούσε σε καμία τοπική της ΝΔ.

“Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μη ευπρόσδεκτος στην Ευρώπη” είπε σε δημοσιογράφους. Από εκείνη την ώρα φοβούνται οι άνθρωποι μην το μάθουν στα ΜΜΕ που εργάζονται και τους απολύσουν που δεν το πήραν είδηση τόσο καιρό.  Όπως δεν είδαν ότι σ’ αυτή τη Σύνοδο όλοι κρεμόταν από το στόμα του Κυριάκου για τον εξής λόγο:

“Επειδή η χώρα μας ήταν η πρώτη που εξέλεξε λαϊκιστές στην εξουσία, ενδιαφέρονται να μάθουν πώς καταφέραμε να διευρύνουμε τη βάση μας”. 

Ποια διεύρυνση ένας θεός ξέρει: το τελευταίο πραγματικό εκλογικό σκορ γράφει ΝΔ 28% και  ΣΥΡΙΖΑ 35%. Τα υπόλοιπα είναι μάλλον αναμενόμενα. Π.χ. δεν  βλέπει ότι ο Βέμπερ είναι λαγός στην υπόθεση της διαδοχής του Γιούνκερ και χαίρεται. Βλέπει όμως ότι με τον Ορμπάν  Όλα είναι μέλι- γάλα: “Η ένταση στις σχέσεις μας έχει εκτονωθεί”.

Φυσικό: Προστάτης του Ορμπάν είναι  … Βέμπερ. Η απορία είναι αν τώρα, που είναι φίλοι με τον Ορμπάν, θα πάρει πίσω αυτό που έλεγε ότι…  ο Τσίπρας του μοιάζει.

Πολύ μπερδεύεται όταν βγαίνει στο εξωτερικό. Ακόμη για τον σπουδαίο -και φιλέλληνα- Φρανς Τίμερμανς, που θα υποστηρίξουν οι  Ευρωσοσιαλιστές, είπε: “Να δούμε τι έχει να πει για κράτος δικαίου για Ελλάδα”. Κανένα πρόβλημα, θα ρωτήσει τον Βορίδη….

Αφού δεν τα ξέρει τα θέματα γιατί τον στέλνουν έξω;