Μια απάντηση στον αντίλογο για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Του Πέτρου Μηλιαράκη

Ο κ. Γιάννης Γιαννόπουλος είναι προδήλως άδικος κρίνοντας την προσωπικότητα του Προκόπη Παυλόπουλου και κυρίως αναφερόμενος στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ).

Ας μου επιτραπεί δε «κάτι» που ασφαλώς αφορά στον κ. Γιαννόπουλο: Είναι αδιστάκτως βέβαιον ότι δεν έχει υπ´οψιν του μέσω της επιστήμης του Ευρωπαϊκου Ενωσιακού Δικαίου και του Δημοσίου Δικαίου τις θέσεις και απόψες του Προκόπη Παυλόπουλου , πριν αναδειχθεί στο αξίωμα του ΠτΔ! Ασφαλώς ο κ. Γιαννόπουλος αγνοεί το συγγραφικό του έργο του ΠτΔ.

Εάν ο κ. Γιαννόπουλος είχε υπ´όψιν του τα σχετικά κείμενα-έργα του Προκόπη Παυλόπουλου , είναι βέβαιον ότι καλοπίστως δεν θα είχε την ίδια άποψη με αυτήν που τώρα δημοσίως εκφέρει.

Ας ζητήσει τα πρόσφατα έργα του ΠτΔ απο τις «Εκδόσεις Λιβάνη», σε χρόνο όμως πριν την εκλογή του στο αξίωμα του ΠτΔ. Και εφ´όσον μελετήσει τα σχετικά έργα, θα πρέπει να δικαιολογήσει σε «ποιόν» θεωρητικώς «πόδα» ή « αντίποδα» (sic) εκλαμβάνει οτι «ανήκει» ο ΠτΔ.

Περαιτέρω, θα μπορούσα να επεκταθώ σε «κριτική της κριτικής» ως προς τα όσα για τον ΠτΔ αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος , αλλά αρκούμαι σε ό,τι δια βραχέων διατυπώνω και ζητώ συγνώμη για την παρέμβασή μου αυτή, την οποία δικαιολογώ εφόσον αφορά σε φυσικό πρόσωπο φορέα αξιώματος και Θεσμού τον οποίο (Θεσμό) για το καλό της Δημοκρατίας μας, έχουμε καθήκον να υπερασπιζόμαστε απο «εύκολα λόγια»!

Ευχαριστώ!

Πέτρος Μηλιαράκης