Φώφη, πού πάς;

Του Γ. Τεκίδη

Τρόπος του λέγειν δηλαδή, ρητορικό το ερώτημα γιατί η κ. Γεννηματά και οι πέριξ αυτής ξέρουν πολύ καλά που πάνε και τι γυρεύουν. Τι πρώτο να σημειώσει κανείς από το… σοσιαλδημοκρατικό, ή το κόμμα της…κεντροαριστεράς όπως αρέσκονται να τούς αποκαλούν, στο Κινάλ.

Τρεις μήνες πέρασαν από τις εθνικές εκλογές και λόγω κεκτημένης ταχύτητας, μα και ισχυρής δόσης πολιτικής παράνοιας Φώφη και λοιποί εξακολουθούν με μια ανεξήγητη εμμονική εμπάθεια, σχεδόν στα όρια της ψυχοπαθολογικής κατάστασης να αντιπολιτεύονται τον Σύριζα και να συντάσσονται στα μεγάλα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας με την ακροδεξιά με ολίγη από Καραμανλικό φιλελευθερισμό, κυβέρνηση του Κυριάκου.

Να θυμηθούμε μόνο την βιτριολική αντιπολίτευση που άσκησε στην προηγούμενη κυβέρνηση, πρωτοστατώντας σε εξαλλοσύνη και προσωπικές γραπτές και λεκτικές επιθέσεις, πολλές από τις οποίες υπήρξαν βάναυσα προσβλητικές για το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού.

Η άνευ προηγουμένου ανερμάτιστη αντιπολιτευτική της στοίχιση, με εκείνη της ΝΔ ακόμη και στην φρασεολογία και την διατύπωση, καθιστούσε από τα πράγματα αχρείαστη η και περιττή την πολιτική της παρουσία, αφού αυτή υπερκαλύπτονταν από την μαύρη προπαγάνδα της δεξιάς. Αποκορύφωμα αυτής της θλιβερής πολιτικής τακτικής ήταν και η καταψήφιση της απλής αναλογικής από την Φώφη, με σαθρά, παλαιοκομματικής κοπής επιχειρήματα που μόνο προβληματισμό και μελαγχολία προκάλεσαν στον κόσμο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής αναθεώρησε προχθές και την θέση της για το δικαίωμα ψήφου των ομογενών μας στο εξωτερικό, εκπλήσσοντας αρνητικά ακόμη και τους προσκείμενους στο κόμμα της. Θέλει να ξεχνά, ότι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Σύριζα ψηφίστηκε νόμος το 2018, ώστε να καταρτιστεί πρόταση από ειδική επιστημονική επιτροπή στο Υπουργείο Εσωτερικών αφού λάβει υπόψη όλες τις κρίσιμες παραμέτρους του ζητήματος, με ταυτόχρονο άνοιγμα της διαδικασίας αναθεώρησης του άρθρου 54 του Συντάγματος, για να είναι η σχετική νομοθετική ρύθμιση αντίστοιχη του Συντάγματος της χώρας.

Η πρόταση που καταθέτει σήμερα ο Σύριζα είναι το πόρισμα αυτής της επιτροπής, την οποία μέχρι πρότινος δεν αμφισβητούσε το Κινάλ. Να μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους όλοι όσοι έχουν η μπορούν να αποκτήσουν την Ελληνική ιθαγένεια και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και να εκλέγουν από τρείς έως δώδεκα βουλευτές Επικρατείας, ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού.

Η σημερινή κ. Γεννηματά ανακαλεί τις απόψεις και θέσεις της χθεσινής, που συμβάδιζαν με αυτές της επιτροπής του ΥΠ.ΕΣ , ταυτιζόμενη με τις θέσεις του Κυριάκου για το ίδιο ζήτημα, που κατά γενική ομολογία στόχο έχουν την ανάμειξη της ομογένειας σε παιχνίδια μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, με κρυφό και δόλιο στόχο την αλλοίωση των πολιτικών συσχετισμών στο εσωτερικό της χώρας. Και καλά ο Κυριάκος και οι ακροδεξιοί της κυβέρνησης του κάνουν την δουλειά τους, διαφορετικά τι δεξιά θα ήταν, η Φώφη και το Κινάλ, τι επιδιώκουν, που στοχεύουν, με το να μετατρέπονται καθημερινά και με κάθε ευκαιρία σε σταθερή πατερίτσα της πιο ανάλγητης και κοινωνικά ισοπεδωτικής δεξιάς κυβέρνησης.

Την ώρα που σε πολλές χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα της νότιας, εναγωνίως ανιχνεύονται και ανοίγουν δρόμοι συνεργασίας και πολιτικής συμπόρευσης σοσιαλδημοκρατών, αριστεράς, πράσινων για την αναχαίτιση της σύγχρονης κοινωνικής μάστιγας που ακούει στο όνομα νεοφιλελευθερισμός, προτείνοντας στις καθημαγμένες σε όλα τα επίπεδα κοινωνίες τους μια άλλη πρόταση, πρόταση ελπίδας και ζωής για τους πολλούς, εδώ Γεννηματά και Κινάλ βάλθηκαν με μανία να παριστάνουν την ουρά της ακροδεξιάς.

Κατά τα άλλα θυμούνται με απίστευτη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον της πρώτης του περιόδου και τον ιδρυτή του και καμώνονται τους πολιτικούς του απογόνους, γεννώντας έτσι σε όσους ακόμη τους παρακολουθούν αισθήματα λύπης, απογοήτευσης και τίποτα περισσότερο.