Μια απρέπεια που δεν έπρεπε να γίνει

Εμφανώς παραζαλισμένος από τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμενε να πάρει το  λόγο για τρίτη φορά παρότι δεν το επιτρέπει ο Κανονισμός. Ο Βούτσης του έκανε το χατίρι, μάλλον γιατί κατάλαβε πως ό,τι πει σε βάρος του θα είναι.

Πράγματι. Ο Κυριάκος προσπάθησε να εξηγήσει ότι πολιτικός κληρονόμος δεν είναι ο ίδιος, αλλά ο… Τσίπρας και του συνέστησε: “Άρα, όταν μιλάμε για πολιτικούς κληρονόμους σε αυτή την αίθουσα, θα είστε πιο προσεκτικός”. Άλλα αντ’ άλλων.

Προηγουμένως όμως έκανε μια αναφοράς που μόνο απρεπής μπορεί να χαρακτηριστεί: “Η προσωπική και οικογενειακή ιστορία του καθενός είναι γνωστή σε αυτήν την αίθουσα. Και η δική μου και η δική σας. Ας μην πούμε παραπάνω σε αυτά τα ζητήματα”.

Όλοι κατάλαβαν τι εννοούσε αναφερόμενος σε οικογενειακή ιστορία. Μόνο που αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη μέση. Η οικογένεια του Τσίπρα δεν ήταν στην πολιτική για να δικαιούται ο καθένας να κάνει κριτική- ενώ του Μητσοτάκη ήταν.

Αυτό που υπονοούσε ήταν απρεπές. Όσο για τη δική του οικογενειακή ιστορία καλύτερα να την αποφεύγει. Ακόμη και όσοι δεν ζούσαν το 1965 διάβασαν και ξέρουν γιατί βοούσε η οδός Σταδίου “Μητσοτάκη, κάθαρμα”.

Ο Συγκλητικός