Μιχάλης Κατρίνης: Κλωνοποίηση

Του Γ. Λακόπουλου

Είναι ο υγιέστερος κλώνος, σε ένα μικρό κόμμα, που θα χρειαστεί να πάρει τα πάντα από την αρχή για να επιβιώσει στον άγριο κόσμο των μεγάλων.

Τα τρία στάδια της υγιούς πολιτικής σε μια Δημοκρατία.

Πρώτο. Στις εσωκομματικές εκλογές, στις εκστρατείες και τα debates των υποψηφίων, υπάρχει ένταση σε ιδεολογικό, προγραμματικό, ακόμη και προσωπικό επίπεδο.

Δεύτερο. Όταν δοθεί το χρίσμα, το κόμμα κατεβαίνει στις εκλογές συσπειρωμένο και οι ηττημένοι στηρίζουν τον νικητή, χωρίς επιφυλάξεις.

Τρίτο. Ο ηττημένος των εθνικών εκλογών καλωσορίζει τον ηγέτη της χώρας ως τις επόμενες εκλογές, διασφαλίζοντας την πολιτική ομαλότητα.

Αυτή η χώρα δεν είναι η Ελλάδα – είναι η Αμερική. Αλλά ο πολιτικός που αναδεικνύει αυτά τα τρία στάδια, ως υποδειγματική συμπεριφορά των εμπλεκομένων, είναι Έλληνας.

Για την ακρίβεια, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, – με άρθρο του στο News 24/7.

Προτού ο Γ. Παπανδρέου αρχίσει να φλερτάρει με την αμφισβήτηση του αποτελέσματος.

Θα περίμενε κανείς ότι ο αμερικανόστροφος πρώην Πρωθυπουργός θα είχε διδαχθεί από την πληρέστερη Δημοκρατία του κόσμου, από την οποία προέρχεται ο ένας από τους γονείς του και σταδιοδρόμησε ο άλλος.

Αλλά αυτό που ο βουλευτής Ηλείας αναγορεύει σε πρότυπο, ο Παπανδρέου δεν δείχνει καν να αντιλαμβάνεται: ο σεβασμός στους κανόνες του παιχνιδιού.

Από αυτή την άποψη ο Κατρίνης με το άρθρο του είναι απέναντι στον νευρικό φιναλίστ όσο και ο Ανδρουλάκης.

Σε μια πρόωρη φάση είχε ακουστεί ως ενδεχόμενος διεκδικητής της ηγεσίας απέναντι στη Φώφη Γεννηματά.

Είχε τις προϋποθέσεις: ο νεότερος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, με αξιοπρόσεκτη παρουσία στη Βουλή και σταθερά κόντρα στον Μητσοτάκη και τη Δεξιά.

Νέος επιστήμονας, με επαγγελματική και κοινωνική πορεία πριν τον αρπάξει η πολιτική, έχει την ηλικία του Τσίπρα, ισχυρές δημοκρατικές καταβολές και ήθος.

Η επαρκής σκηνική παρουσία του, η πολιτική συγκρότηση και η αγωνιστική κουλτούρα, καλύπτουν την επένδυση των οπαδών του ΚΙΝΑΛ στην ανανέωση.

Δεν ξέρουμε γιατί ο Κατρίνης δεν έβαλε το όνομά του στη λίστα των υποψήφιων – όταν το έκανε ακόμη και ο συμπαθής -στην κυβερνητική πλευρά κυρίως- Κεγκέρογλου.

Ίσως γιατί αναγνώριζε ότι ο ρόλος του ανανεωτή ανήκει σ’ αυτόν που τον είχε προβάρει ήδη στις πρώτες εκλογές για επικεφαλής στο ΚΙΝΑΛ.

Από Δευτέρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα χρειαστεί συμπληρωματικούς ρόλους για να κλωνοποιήσει την παρουσία του στο εθνικό Κοινοβούλιο.

Μέχρι να διαμορφωθεί η ταυτότητα του κόμματος με την υπογραφή του και να κριθεί στις προσεχείς εκλογές.

Ο Μιχάλης Κατρίνης έχει πιστοποίηση καλού κοινοβουλευτικού ως εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, με συνυπογραφή έμπειρων από άλλα κόμματα.

Επιπλέον, έχει στην ούγια της πολιτικής διαδρομής του τις ιδρυτικές ευαισθησίες του προγονικού ΠΑΣΟΚ.

Από αυτή την άποψη είναι ο υγιέστερος κλώνος, σε ένα μικρό κόμμα, που θα χρειαστεί να πάρει τα πάντα από την αρχή για να επιβιώσει στον άγριο κόσμο των μεγάλων…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR